ads

Monday, February 23, 2015

Solemnization Annie Natasha & Farhan. Barakallah.

Salam









Alhamdulillah. Semuanya dipermudahkan. Orang kata, kalau niat baik, Allah memang akan permudahkan. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.. Sujud syukur.





Short Story of Tasha




Annie Natasha Bt Mazni is my bestie for about almost 8 years and counting. Wait, not bestie. She's like a sister to me, and I love her so much. Orang pertama yang aku kenal masa mula-mula mendaftar untuk diploma Unisel. There was ups and downs in our relationship, bergaduh, mengadu masalah, tempat menangis semua. Baik buruk aku, dia tahu.



Our favorite activity, Karaoke



Melepak with The Congeks


When I was heartbroken, dia ada. So when its her turn to have broken hearted, I have to be there for her. I was there when Tasha broke up with her ex, you know who. Yayang, Jia and me yang superviseTasha untuk buat keputusan utk break up. Yang kononnya "saya confuse, saya confuse" but actually he has someone else behind her back. Based on my experience, yang kononnya confuse ni semua bullshit. We all know the true story. Jia and me was pregnant that time, ibu mengandung takkan menipu. Ni bukan nak burukkan tau, aku just cerita benda yang betul. Karang ada yang bash aku konon burukkan orang lah apa lah. Oh please~


We spend time time a lot, Tasha banyak habiskan masa with me and Jia. Tasha selalu minta aku and Jia doakan supaya dia dapat jodoh yang baik, yang boleh bimbing dia, katanya doa ibu mengandung ni makbul. Ofcourse lah! Kalau ada yang nak kenal dengan Tasha, kitorang kena kenal dengan the guy, tengok elok ke tak orangnya. Syamim, Nuar, and Cepot ada utk menilai lelaki tu baik atau tak. Penilaian lelaki selalunya jujur and strait-forward.





Short Story of Paan

Paan rambut emo zaman muda mudi


Farhan Bin Taufik is my husband's bestfriend. They was in a band called Ballad For Layla. Fisrt time kenal Paan masa first time kenal dengan Syamim jugak. Diorang duduk sebelah-sebelah masa tu, kat mamak Nisma, Gombak before join diorang jamming. Well, actually it wasn't my first time kenal Syamim, but it was my first time kenal band BFL ni and kenal dengan bandmate semua. 









After 6 years in relationship, Paan and his ex broke up earlier in 2014. He had depression. I dont know the whole story on why they broke up, taknak cerita lebih-lebih, takut tersalah cerita. But apa yang aku tau Paan ni seorang yang sangat-sangat loyal, Syamim told me that. I have to agree that sebab masa mula-mula lepak dengan band ni, Paan langsung tak pandang woo. Aku macam.. apahal diorang ni buat macam aku invisible? Yang aku perasan, Syamim je yang try tegur aku masa tu. 







The beginning story of Paan and Tasha


It was my idea. Tasha single, Paan, single. Both were heartbroken. So, why not kenalkan je diorang kan? Lepas aku deliver, aku start plan aku. Mula-mula bagitau Tasha pasal Paan. Bagi tengok gambar, profile, bagitau yang Paan ni bestfriend Syamim and guitarist dalam band, own a business, tak merokok (saja highlight kan), bla bla bla. Dalam masa yang sama, ramai jugak orang nak kenal dengan Tasha. "Tak pe, Tasha. Kenal dulu dengan Paan ni, kita tengok macam mana pergi". Alhamdulillah, Tasha setuju.

Paan pulak, aku serahkan tugas dekat Syamim. Puas gak pujuk si Paan ni. "Kalau tak boleh masuk, macam mana Mim?" Syamim pun cakap kenal je dulu. Tambah kawan, tak salah kan? Dia taknak gaakkkkk... Haihh apasal la payah sangat si Paan ni! Aku jugak yang kena cakap dengan dia. Tambah kawan, bukan suruh kawin terus! Bila aku dah bersuara, baru nak ikut. Pppfffttttt..!


One week before Ramadan. Aku plan nak temukan depa dua orang ni. Tapi tak bagitau Tasha pun aku ajak dia hangout sebab nak kenalkan dia dengan Paan. Paan je yang tau. Tasha terkejut bila aku cakap nanti Paan ada sekali. Hahahaha! Surprise!! 



Their first picture ever, on their first met. Syamim terpaksa masuk sekali sebab diorang tak selesa. Tasha cover muka, konon malu. Bhahahahha!


Adoii Paan! Nombor pun tak reti nak mintak. Dah kena sound dengan Syamim baru jalan. Nasib baik Tasha ni peramah. Haha!


They start to text each other. Tasha keep updating the progress with me. And it was a miracle they like each other and start hanging out together. Paan tak tunggu lama. Few weeks later, he proposed Tasha. Eh, baru kenal dah ajak kawin? Desperate ke apa? Rebound je kot. Well, guess again. Itu namanya  JODOH, Allah dah tetapkan. It's better than bercinta bertahun-tahun tapi putus kan? Lagipun elok lah, boleh bercinta lepas nikah. Kan lagi sweet. 


They got engaged in October 2014








Lets skip the story to the best part!



Yesterday, was the happiest moment for all. Hari yang indah, cuaca yang baik. Annie Natasha selamat dinikahi oleh Farhan Taufik. Alhamdulillah, syukur sangat-sangat! Akhirnya, Tasha sah jadi isteri Paan dalam sekali lafaz. Tak ada percubaan tau! I'm so happy and proud of them. Matchmaking mission accomplished! Dapat jugak pahala tolong orang nak yang nak dirikan masjid ni. *Wink wink*





























Barakallah laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair

"Semoga Allah memberi barakah bagi kamu dan memberkati keluarga kamu, dan mengumpulkan kamu dalam kebaikan dan kepada kebaikan."









Till then. Assalamualaikum.









No comments:

Post a Comment