ads

Wednesday, July 3, 2013

Qaira Hijab Launch and Girlfriends Day Out

Salam










Jia call pukul 12.30 malam, malam sabtu.




"Zaty, kau free tak esok?"

"Eh, kenapa ni? Kenapa ni??"

"Free tak?"

"Err.. aku balik kampung esok tapi taklah nak cepat sangat. Nak hantar kain aku beli kat Bandung je kat mak aku, nak buat baju raya. Ha, kenapa?"

"Tak, aku nak ajak kau pergi butik launch esok, kat Seksyen 9 Shah Alam.. "

"OK! Pukul berapa? Jumpa kat mana?"




Actually dialog lagi panjang dari ni siap ada suara putus-putus, call disconnect, whatsap, dengan SMS sekali. So, tak payah detail sangat lah ek. Hehe.




"Ajak Tasha sekali kalau dia free"

"Baik!" kata Zaty sambil mendial nombor Tasha. Trruuutttt trrrruuuutt... Tak angkat.

"Dia dah tidur kot Jia :("

"Ala, kau hantar la mesej kat dia. Mana tau Subuh-subuh esok dia bangun, dia baca mesej."

"Baik!" kata Zaty lagi lalu menaip mesej kepada Tasha









"Tasha, Jia tanya esok pagi free tak sebab dia ajak kita hangout dengan dia sebab dia rindu sangat dengan kita. Aku dengan Jia dah confirm nak jumpa kat Plaza Masalam pukul 10.30 pagi depan Pelita. Kitorang just tunggu confirmation dari kau sorang je ni. Hope kau dapat hangout dengan kitorang sekali sebab kita dah lama tak lepak bertiga. Kbai."
 SMS yang bukan seratus peratus ayat sebenar.





 

Beberapa minit kemudian. Tasha call.




"Hello, Zaty. Aku tidur tadi. Jia ajak jumpa kenapa?"

"Tak, dia ajak pergi butik launch je"

"Hek eleh!"





Bhahahhahahhahahahhaa!!!



Thanks kepada Syamim yang sangat memahami isteri dia ni yang memberi kebenaran untuk hangout bertiga dengan my girlfriends. So, Syamim hantar aku ke Plaza Masalam di Seksyen 9 Shah Alam sebelum dia pergi settlekan hal dia pulak.




Three of us. The Power of Girlfriends now ACTIVATED!





First, kita serang Qaira Hijab! Qaira Hijab ni owner nya ialah salah seorang lecturer kat Unisel. Dia la yang jemput Jia datang launch butik ni. And Jia ajak kitorang sekali. Thanks Jia!






At Qaira Hijab Launch




Tasha dengan Jia je beli shawl, aku tak beli pun time ni. Then diorang beli satu half moon shawl yang sama sebagai signature kitorang la and suruh aku beli sekali. Tapi aku taknak atas alasan tak tau nak pakai bila. Pergi kerja pun simple je. Haishh..



 

Lepas shopping di Qaira Hijab, marilah kita makan! 




Ahoyy!


Makan di lower ground floor Plaza Masalam di Japanese Restaurant. Disinilah day out menjadi lebih sempurna!








Memandangkan sekarang aku dah more to healthy food, jadi masa diperuntukkan untuk meneliti menu menjadi lebih lama. Lebih-lebih lagi nama makanan semua dalam bahasa jepun so nak kena baca description satu persatu. Lebih dari lima belas minit aku dok meneliti natang ni. -_-"




Sementara nak menanti makanan yang dah diorder, mari kita camwhore secara gerila!












Gerila tak? Hewhewhew..





Dan apabila makanan dah sampai...


Yum!




Jia makan Unagi, Veggie Tempura and Chawanmushi. Tasha makan Tobiko Sushi and Chawanmushi. Aku pulak makan Mountain Veggie Soba and Tobiko Sushi.



Biasalah, bila last jumpa bertiga pun time wedding aku kat Rembau, 7 bulan kemudian baru nak jumpa, memang panjang la borak nya. Lebih-lebih lagi aku dengan Jia dah kawin, cerita pasal kawin jelah. Tasha siap buat sesi soal jawap pulak dengan kitorang memandangkan dia masih 'budak' lagi bhahahahahhhahaha!!



Baiklah,  untuk Jia and Tasha.. Aku ada surprise untuk korang.




*
*
*
*
*
*
*
*
*










Aku beli secara online kita punya friendship halfmoon shawl ni sehari selepas kita pergi Qaira Hijab. Ngeee..!






Till then. Assalamualaikum!








4 comments:

  1. Sedapnyaaaa sushi !

    Anyway, di sini ada jual Al-Quran Pelangi : http://nadyabubble.blogspot.com/2013/07/rainbow-al-quran-al-quran-pelangi.html

    ReplyDelete
  2. gulp... telan air liur nengok sushi tu

    ReplyDelete
  3. Slm .. boleh bgtau address butik qaira hijab tu... tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang di Shah Alam, alamatnya saya tak tau tapi saya boleh bagi direction.

      Di seksyen 9, betul2 sebelah Plaza Masalam. Atas kedai lampu, tingkat dua. Belakang Cash Converter.

      Delete