Tuesday, July 12, 2011

Jalan-jalan di Melaka





Ahad, 10 Julai 2011..


Aku and Syamim pergi ke Kolej Komuniti Tampin sebab nak jumpa adik aku, Fazira. Dia start masuk sana baru seminggu and today baru start class. Dia ajak aku datang sana sebab bosan katanya. Aku pun ajak la Syamim and he said ok!


Ingat just nak bawak dia jalan-jalan kat Tampin je la but dari Tampin ke kolej dia gila jauh! about 27km la jugak dari pekan Tampin. So, alang-alang dah jauh, baik bawak dia jalan-jalan pegi Melaka je. Sampai je kat rumah sewa dia, aku diperkenalkan dengan kawan-kawan rumah dia. And the house pun not bad la. 


Lepas Zira siap-siap, kitorang pun menuju ke Melaka. Syamim dah takut nak menangis dah sebab aku bawak dia ikut jalan dalam, yang kiri kanan hutan memanjang. Hahahaha..! Tapi akhirnya, sampai juga kat Bandar Hilir Melaka. Sampai-sampai je, kitorang makan McD Dataran Pahlawan. 


Ok, Zira and Syamim tag team buli aku. Fine! Korang geng! Grrr..! Lepas makan, jalan-jalan pusing-pusing kat dalam Dataran Pahlawan tu, then pegi kat area A-Famosa. Ambil gambar kat kereta api, kereta lembu, kereta kebal.. Dah macam pelancong x penah datang Melaka pulak.. -.-"


Lepas tu, aku and Zira decide nak naik bukit St Paul tu. Nak tengok Syamim larat ke tak. Kahkahkah..! Setelah dipujuk dan dibuli, akhirnya, dia berjaya jugak sampai ke kemuncak Bukit St Paul, Melaka! Satu pencapaian yang boleh dibanggakan oleh Bandshop family! Err, apa kaitan..? -.-




Muka cover penat!




Menikmati keindahan pemandangan dari atas bukit ni macam seronok la pulak. Kitorang bertiga borak-borak sambil ambil gambar just guna BB Syamim sebab Zira tak bawak camera.. Grrr...!
















Syamim kesian kena buli oleh kitorang adik beradik terpaksa panjat bukit tu. Hahahaha!


Lepas turun bukit tu, kitorang pergi kat atas padang dataran. Duduk atas rumput2 yang cantik. Kat situ jugak la aku and Zira cakap pasal mak. "Mak tak sedia lagi.." Hahahaha..!! Comel je mak aku ni.. Lepas tu Zira dgn Syamim buli aku lagi.. T_T Sangat jahat ek diorang.. Syamim pegang tangan aku, Zira pegang kaki aku, lepas tu angkat aku dah macam aku ni guni je.. T_T Lepas tu pergi ambil lipstick aku, kejar aku satu padang sebab nak conteng muka aku.. Jahat ouh korang.. T_____T Nasib baik aku sayang..




Then teman Zira shopping sebab dia dah nak start class so dia beli beg untuk dia bawak buku pergi class. Lepas tu, hantar dia balik kolej balik. ^_^ 


What a nice day that we're together and happy siap boleh buli-buli aku. Walaupun kena buli oleh adik sendiri, tapi aku happy sebab dia boleh get along dengan Syamim. So, first step aku dah berjaya! Hope impression dari parents aku pun sama macam adik aku jugak. And guess what? Mak aku risau if Syamim bawak kereta jauh-jauh takut dia penat and mengantuk. Hmm.. Macam penerimaan positive je ni.. Ngee~~ ^_^


Owh, by the way, Syamim bagi aku pinjam keys dia sebab keys dia tu x digunakan pun. Keys ada tiga, yang guna dua je, yang lagi satu simpan. Ape la, beli mahal-mahal, last-last simpan kat studio je. -.- And aku la yang tukang membersihkan keys tu sebab berhabuk, dah lama tak disentuh. Hmm, boleh aku practice main keys pulak. Mana tau, boleh jadi penyanyi Youtube yang dah jadi trend zaman sekarang ni. Hahaha..!






Tengok! Dah bersih dah keys ni aku kerjakan. Hohohohhh~






















P/S: Thanks bagi pinjam keys. Aku jaga elok-elok. ^_^

No comments:

Post a Comment