ads

Thursday, May 12, 2011

Guinea Pig Or Sugar Glider??

Ke'confuse'an sedang berlaku ketika ini.. Dan aku perlu memilih sama ada aku nak Guinea Pig atau Sugar Glider. Dan aku tak boleh tamak nakkan kedua-duanya sebab takut nanti tak mampu nak jaga.



 Guinea Pig


Sugar Glider


Tapi hati ni lebih memihak kepada Sugar Glider sebab boleh bawa kemana-mana saja yang aku suka. Boleh bawak pergi office, naik KTM masa balik kampung, boleh bawa pergi beraya, pergi pasar beli ikan, mancing, semua lah!! Kalau Guinea Pig pulak, hanya duduk dalam sangkar, setakat say "Hello Good Morning!" bila bangun tidur, and say "Good Night!" bila nak tidur.. Urghh bosan nye.. -.-"

So, aku rasa aku nak bela Sugar Glider la! Confirm.. And aku janji aku akan jaga dia sepenuh jiwa raga aku, curah kasih sayang bagai menatang minyak yang penuh. Promise!!





All pictures, credit to Google.

2 comments:

  1. 1st time melawat sini, thanks google bawak aku ke sini,
    so...dah beli sugar glider or guinea pig belum ? ;)
    aku pulak tengah survey guinea pig ;)
    hehe otw sangat2 dah ni

    ReplyDelete
  2. aku da beli guinea pig ! senang jaga, comel dan best, join page ni
    http://www.facebook.com/pages/Guinea-Pig-Malaysia-Arkus/326551267375973

    ReplyDelete