ads

Monday, March 14, 2011

Masih Belum..

Masih Belum Sempurna.. Ceehhh, dah macam lagu Mantera Beradu la pulak.. Tiba-tiba terngiang-ngiang pulak lagu tu kat dalam kepala otak aku ni ha..


"Masih belum" ape, Zaty oii.. Jangan nak dok merepek la!



Ye, ye.. Nak cakap la ni.. Actually aku tak tau nak cakap pasal apa. So, aku just nak cakap tentang what I feel rite now je la.

Apa perasaan aku? Sejak dua menjak tiga menjak ni, kehidupan aku macam dalam satu tempat yang agak sunyi, mendung, agak gelap-gelap sikit macam terputus bekalan elektrik. Environment sekeliling aku macam dah jadi senyap tanpa gelak ketawa macam time study dulu.



 Boleh tak bayangkan perasaan aku kalau hanya tengok gambar ni?

(credit to Google)


Adeyh, apasal bunyi macam sedih plak ni?
 
"Zaty, you should never feel like this! 
You still have your family and friends. 
Every weekend kau boleh hang out dengan kawan-kawan kau, tiap-tiap hujung bulan kau boleh balik kampung jumpa family."

Yes, I know. But then, aku macam masih belum sedia lagi nak happy balik. Don't know why. Memang ambil masa nak recovery. Aku bukannya jenis hati batu yang orang hentam macam mana pun tak ambil kisah. Yes, aku memang agak kasar orangnya. Ajak lepak memang masuk air tepuk tampar perkara biasa dengan kawan-kawan. Tapi tu luaran je. Dalaman, siapa tau. 

Sebenarnya banyak perkara sedih yang berlaku sejak aku kecik lagi. Dan perkara yang paling menghiris perasaan aku berlaku pada tahun 2008. Hal tu, hanya orang tertentu saja yang tahu.

Kenapa aku bukan macam gadis-gadis lain yang sopan santun, lembut and manis je kalau bercakap? Kadang-kadang tu ada jugak aku try jadi sopan-sopan, cakap pun lembut-lembut. Tapi aku rasa macam aku ni hipokrit gila. Maybe sebab aku bukan seorang anak yang manja. Aku seorang anak yang degil. Mak ayah aku dah faham perangai aku. Even adik beradik aku pun kasar gak.  Fazira lagi kasar daripada aku. Haziq? Sama je dua kali lima dengan aku. Tapi dia lagi dahsyat la.. Hilmy, tak payah cerita la, siapa yang cepat touching tu balik rumah nangis.

Sedih jugak la, mungkin sebab kekurangan aku ni, sesetengah orang tak boleh nak terima. 

Yang rapat dengan aku je faham aku macam mana. Thanks to all yang memahami. Aku taknak mention nama, takut ada yang terasa kalau aku tak sebut nama. 

Cantikkan bunga ros biru ni? 

(credit to Google)

Sebagai penghargaan, aku bagi Blue Roses ni kat korang. Gambar je la, belum mampu nak beli bunga mahal-mahal.



Sorry, entry merapu.








p/s: Orang yang kasar suka bunga ke? Kenapa aku suka sangat bunga ek?

5 comments:

  1. selama yg aku kenal ko..xdela kasar sgt..

    hati kaca gak.. :p

    ReplyDelete
  2. haha..!! tu masa first time masuk asrama.. tetibe jadi cengeng plak.. haha..!
    btw, congrats cuz dapat akak ipar. dah kawen dah abang ko.. hehe.. ko bile plak?

    ReplyDelete
  3. aku lmbt g..haha..kumpul duet la.keje pon x lg..

    sabtu ritu aku pon p putrajaya.hee :p

    ReplyDelete
  4. la yeke..?? nape la kite x berjumpe ek.. kalau jumpe, kompem la "syue..!! lame gilak tak jumpe ko..!!!" peluk2, cium2.. kan kan kan??

    ReplyDelete