Monday, February 14, 2011

Day After Day, Time Pass Away..

Hello peps!

Apo kabar? Ado baik ko? Ngee~
Rindu aku tak?? Hehe.. Yang rindu tu, sayang anda! Yang tak rindu tu, anda boleh click tanda pangkah warna merah kat bahagian kanan atas screen lptop/pc anda sekarang.. Oops, kejam plak.. hehe

Ramai gak yang tanya, "kenapa deactivate FB..?", "merajuk ke?", "x pernah2 deactivate, pahal?", "ni mesti ade ape2 ni", dan tak kurang juga ade yang tanye "ko dah benci sangat ke kat aku weh..? T_T".. Adeyh! kelakar betul la..! 

Kepada yang prihatin tu, Thanks So Much! Ingatkan takde orang yang sedar, rupa2nya ade gak yang still ingat aku ni ek.. Owh terharunya..! T_T

InsyaAllah, aku akan active balik my FB account tapi HANYA selepas aku dah ready dan ada gambar baru yang nak di upload and gambar tu plak ialah the new me laa.. ngeh ngeh ngeh.. Gambar2 lama dah bosan, banyak kenangan.. huhu,,~ Tapi tak bermaksud aku dah taknak tengok lagi gambar2 lame k.. ^_^

Dua minggu deactivate, aku sekarang rasa lebih tenang dan mempunyai lebih banyak masa untuk blogging and blog walking. Walaupun aku bukan lah seorang yang blog addicted, tapi aku suka jugak lah berblogging. hehe..

So far, kehidupan aku sekarang ni, aku lebihkan perhatian kepada kerja. Azam tahun baru yang aku buat awal tahun baru ni aku dah tukar kepada lain.. So, sekarang, azam aku ialah kumpul aset. Hah..? Apa azam yang lama? Hehe.. Mane boleh bagitau.. Azam lama dah tak relevant dengan aku dah sekarang ni..

Bila pergi ke tadika2, jumpa dengan kanak2, sedikit sebanyak hati aku terhibur dengan gelagat diorang.. Ada yang panggil aku Teacher, Aunty, chie chie (sister - in chinese) and if i'm lucky, they'll call me Kakak. Tapi panggilan Kakak tu mmg rarely la dapat.. (T_T) Bila chicken dance tu, ada yang menari dah macam hape dah, ada yang bila tengok aku menari tu just staring me sambil berkata-kata dalam hati "apa pompuan gila ni buat..?" Tapi dah tu tugas aku, aku just jalankan apa yang dah dipertanggungjawapkan. Dan aku seronok tengok diorang have fun, so terubat sikit la jiwa lara aku ni.. haha!

siapa makan tak basuh tangan..?? fuiyoo, ramainya.. =_="


i know, i know!! (ecxited terlebih la pulak budak2 tu)


"Captain Vitagen, nanti U menari, U jangan terpijak kaki the children lagi ye.."
"Baiklah.. T_T"


menari style bengkok kaki

Bayang kan, almost everyday lakukan benda yang sama. Pergi office awal pagi sebelum start office hour, mengangkut barang2 yang berat untuk presentation, mengejar masa, happy facial expression walaupun tengah sedih, 1 day sampai 3 to 4 kindies kena kejar.. Lepas kindies, ke sekolah2 pulak utk research.. Nampak senang je kerja aku kan? But actually, memang penat sampai tertidur dalam kereta. Even lunch pun just beli set McD and makan dalam kereta je.. Namun, ada yang tidak memahami kepenatan dan komitmen yang aku hadapi. Takpe, u are not in my world, so u can't feel it. (^_^)

Owh, lupa nak cakap.. Kat office aku ada anak kucing, Tony (my boss) punya, named FattFook. So, bila tension2, boleh la bermanja2 dengan dia.. Hehe..

Ok, rasa nya sampai sini je la aku nak cakap.. InsyaAllah i will active back my fb bila aku dah ready. And thanks to my cousin, Zarul yang banyak bantu aku untuk ceriakan aku balik dan memastikan aku dalam keadaan happy and thanks coz sentiasa caring kat sepupu dia yang sorang ni.. HukHukHuk! Bulan depan aku beli Diana F+, kita g photoshoot ek..!






peace..!
(credit to google)

No comments:

Post a Comment