Monday, February 28, 2011

23 feb 2011, 6.30 pm

(Entry ni ditulis pada tarikh 23 feb 2011 kat umah, disebabkan takde internet, tulis siap2 kat Words dulu.. Huhu..)


Hari ni, hari yang paling pressure bagi aku. Don’t know how to explain. I feel bad today and just wanna cry.

Today, Vitagen team kena mengadap our boss, Melinda, and Tony’s son, Hsieng Long. They found out that we were arrived late at kindies because all the kindies principle called office so many times. So, Melinda want to know why we late. 

Me, Vivian and Othman are the Vitagen team yang tinggal coz the others have to separate from us to do the nutrition research at schools. So, bila Vitagen team tinggal 3 orang, memang will be sooooo damn tired coz we have to angkat2 all the presentation stuff, beratus2 Vitagen kena angkut, set up dlm masa 10 minit, berkejar sana sini.. Nak-nak lagi lelaki ada sorang je, aku dengan Vivian pulak perempuan. Kalau presentation stuff tu ringan2 je, tak pe la jugak. Just imagine the speaker yang beratnya lebih kurang seberat 1 tong gas memasak kat dapur tu, aku sorang2 yang angkat WITHOUT any trolley or such..!! Kalau tadika tu bertangga.. just imagine.. 

Minggu ni, dah 3 kali berturut2 kitorang lewat sampai tadika. Isnin hari tu sesat kat Alam Megah sampai aku terpaksa mintak no.fon Fahmey (my classmate kat Unisel) kat Jia (also my classmate) sebab nak cari tadika yang kitorang nak pegi tu. The first kindy, supposedly we start our session at 9.00 am, but we arrived at 9.30. SALAH ALAMAT..! Bila tadika yang first dah lewat mcm tu, akan effect tadika2 yg seterusnya. And tadika yang last skali hari isnin tu terpaksa tunda hari lain coz kitorg dah betul2 lewat. Balik office je, Hsieng Long terus meeting dgn Vitagen team, ask why we were late. And again TODAY, meeting jugak. Kali ni, dengan our BOSS.. T_T

After meeting, aku bincang dengan Vivian. She look sad. Bila aku tanya nak lunch tak, then dia cakap “I kenyang la.. perut I penuh angin” Aku pun memang xde selera nak makan. Last2, kitorang just beli roti dengan tuna kat kedai runcit depan office, then makan kat office je. Malas nak keluar office, lagipun kerja melambak2. Kena call other kindies, dengan kena marah lg, wrong number plak tu. Ada kindies yang layan dengan baik, ada yang sampai nak maki2 but i still have to say “ yeah, it’s ok madam”, “i’m sorry..” ect.. 

Aku dapat rasa sejak kebelakangan ni aku hilang semangat. After meeting tadi, lagi la hilang semangat. Tapi, thank God, Melinda and Hsieng Long tak marah2. They are so professional. Bila terserempak kat tangga, Melinda sempat tanya “Have you lunch yet?” and i just cakap “Not yet, maybe just buy some food outside and eat at office” and she smile. Pergi pantry pulak terserempak dengan Hsieng Long and dia tanya the same question and i asnwered the same answer. Tu agak relief the pressure in my head la. Nasib baik aku beli Panadol masa pergi beli roti tadi, so hilang sikit la pening kepala. 

See, aku dah susahkan korang baca karangan aku yang panjang ni. Aku tak tau nak luahkan macam mana so aku terpaksa la tulis panjang2 nak keluarkan semua pressure kat kepala ni. Siapa yang dapat baca sampai habis entry aku kali ni, Thanks So Much aku ucapkan.. :”)

2 comments:

  1. u can do it girl , just be cool all the time and pray to allah , all the time . good luck .

    ReplyDelete