ads

Tuesday, November 30, 2010

Kojang..


Aku ada kucing, nama dia Kojang. Hampir dua tahun aku and family bela dia. Kojang special. Apa yg mmbuatkan aku kata dia special ialah:- 
  • dia ada time aku sedih
  • aku slalu main kejar2 ngan dia
  • pandai pose kalau aku amek gmbar dia
  • independent cat 
  • nakal
  • bila dia mengiaw seolah2 dia macam bercakap ngan aku
  • Selalu tido atas katil aku
  • pandai kejutkan aku tido
  • selalu mintak aku tangkapkan cicak untuk dia
  • seekor kucing yang aktif
  • Bila main kejar2 tu, slalunye Kojang la yang kejar aku. Ngee..!  
  • Favourite food dia ikan bilis. Setiap kali aku bukak peti ais, mesti dia berlari datang kat aku sebab nak ikan bilis. Comel..!


kojang ketika baru berusia beberapa bulan


Sampai la pada suatu hari, dia tak balik2 rumah. Puas aku jerit2 nama dia sebab nak bagi makan, tapi tak muncul2. Aku dah risau, sebab kelakuan dia tak balik rumah ni sama macam kelakuan kucing2 aku yang dulu iaitu meninggalkan rumah pada saat2 nak mati. 


 didukung Fazira

Kojang tak kelihatan pada hari2 seterusnya. Adeh, mane la si kojang ni?? Aku and Fazira agak sedih sebab rindu gile kat Kojang. Whiskas dia yang kat dapur tu, kitorang bagi kucing kitorang yang lagi sekor, namanya Blackey. 


Mak aku cakap, dia rasa Kojang dah mati. Aku pun rasa macam tu gak. T_T ini adalah perkara yang menyedihkan bagi aku.


Malam sebelum Kojang hilang, aku gurau2 dengan dia. Selalu nye dia akn gigit tangan aku. Ala, gigitan manja, tak sakit pun. Tapi malam tu, dia tak gigit. Kojang terkam tangan aku sambil aku bersedia untuk digigit tapi sebaliknya, dia jilat2 tangan aku. Sungguh2 dia jilat. Tetibe terasa syahdu plak. Boleh rasa kasih sayang tu beb..! (T_T) Dia mcm bagi petanda yang dia akan pergi. (T_T)


Kojang, i love you. Rest in peace..




 love you so much, Kojang.. T_T




1 comment: