Sunday, August 29, 2010

sumpah comel..!!!!!

jom bukak pose..!!

Ha.. Mari mari mari..!! Meh aku nak promote tempat ni..



Sebelum ni sumpah aku tak perasan kedai ni everytime aku ke Plaza Masalam kat Shah Alam. Tapi sejak Arip (my classmate) mempromotekan tempat ni kat aku time birthday Asilah (also my classmate), aku impress..!! Walaupun kecik, tapi puas hati.. Comel ok..!!


So, aku hari tu jenjalan ngan my girlfrens Nurin and Tasha kat Masalam. Then, kitorang decide nak berbuka kat B'yyu ni.. Menu? ngee..~

Nasi Tomato dengan lauk2 sedap..

disekalikan dengan kurma untuk berbuka dan bubur lambuk sedap sangat T_T

amek gambar dulu sebelum berbuka..

ok fine, kat rumah xde benda ni.. so kitorang memang jakun.. so what?

dinding dihiasi lukisan chef comel.. ^_^



Ok, aku just saje promote sebab tempat ni comel.. tak heran kalau anda2 dah pernah makan kat sini so jangan nak belagak ngan aku yang korang dah makan kat sini.. kahkah..!! Ok, its not funny..


sekian, lebiu lebiu muah muah xoxo.. =P

Saturday, August 28, 2010

singgah sebentar..

Pengumuman...


1. Sorry you guys yang follow blog aku ni (ade ke yang sudi follow?) sebab dah lama gilak aku tak update disebabkan kebizian aku sejak kebelakangan ini disamping dengan masalah internet connection sejak akhir-akhir ni.



2. Aku janji nanti aku update ceritas-ceritas yang berlaku lately ni ek.. banyak benda yang aku nak share ni..!! hehe..



3. ok, aku nak sambung wat assignment.. love you muah muah xoxo..

Thursday, August 12, 2010

Rumah terbakar, panggil bomba...!


7.8.2010

Sebenarnye, bukan rumah tapi kereta. Hehe.. Kejadian ni berlaku masa aku tengah get ready untuk photoshoot outdoor wedding kat Putrajaya. 


nampak tak asap tu?


Mula-mula, aku x perasan apa2 bunyi letupan or whatever. Then, aku ternampak asap kat sana. Terasa macam nak pergi. Then, papa and mama mcm tau2 je aku nak pergi sana, so diorang pun ajak la..


Sampai je kat sana, ha amek kau! Sebuah kereta nasional Negara, WAJA, sedang berasap. Tak tahu apa punca. Nak kata accident, x nmpak pun lain2 kereta yg bertembung. Mybe enjin panas sangat kot. So, diingatkan kepasa SEMUA yg suka sangat bawak kereta laju2, BERHATI-HATI ketika sedang memandu. Kereta anda boleh meletup bila2 masa saja. Kahkahkah..!



Ok2, sambung balik. Kereta tu mula2 berasap. Then bila bomba sampai, diorg try nk padamkan asap tu dengan menghalakan hos air ke arah enjin kereta. Tapi lagi banyak plak asap yg keluar. Sikit2, api mula marak kat bahagian enjin and terus kereta tu terbakar. Time tu, dah ramai yang menjauhkan diri dari kereta tu. Aku plak still lagi amek gmbar.


nampak tu api dah mula marak.
 amek kau terbakor..!!

Then, tiba2.. “JAUH..!! JANGAN DEKAT!! API DAH MARAK! PERGI DARI SINI!!!!!” amboih, abang bomba ni.. menjerit plak dia kat aku and org2 yang dekat kat situ.. hehe.. Tapi betul la. Kang kot tiba2 kereta tu meletup, tak ke naye? Ape pun, THANKS ABANG BOMBA.. ANDA MEMANG PENYELAMAT! Hehe..


Dengan terjadinya kejadian tu, kawasan masjid telah berubah menjadi seolah2 tempat pengkebumian yang menyeramkan. Mana x nye, dengan effect asapnye, bau terbakarnye, kabusnye. Haha..! Ok, its not funny.


Aku meninggalkan tempat kejadian dengan macam2 tanda tanya dan soalan. “Macam mane kereta tu boleh terbakar?” “Mana owner kereta tu?” “Agak2, kalau aku jadi wartawan, macam ni ke kerja aku nanti?” hehe..