ads

Monday, July 5, 2010

what the ****.. merisik??????

Sabtu, 3hb july lepas..

Aku balik ke kmpung halaman di Rembau n.9, dengan harapan untuk menyelesaikan masalah adik aku, Fazira
Tapi, lain pulak cerita.. Kali ni, aku balik sambil disambut dengan berita yang sangat2 aku terkeZut! Dalam kepala aku dah banyak tanda soal da..


Aku ingat Fazira gurau2 je ngan aku. Sekali, mak ayah aku duduk sama2 ngan aku, berbincang benda ni. Aduh, lomah segalo lutut den.

aku: Ape ni mak.. Sape yg datang hari tu?
mak: Macam ni, ingat tak wan yang duduk kat selekoh jalan sana?
aku: Ingat.. Nape ngan wan tu plak?
mak: Dia nak jodohkan cucu dia dengan org kampung ni jugak la.
aku: So, kenapa akak plak? (sambil menggaru2 kepala yang dah pening)
mak: Kiranya dia macam nak rapatkan hubungan family kita la. hari tu makcik budak tu datang, siap nak tengok gmbar family
aku: Habis tu, mak bagi ke?
mak: Tak la.. Mak cakap kat dia yang kita tak ade album gmbr sbb semua gmbar simpan dalam laptop korang je..
aku: Fuhhh..! Nasib baik.. Habis ayah mcm mane?
ayah: Ni terpulang kat ko, nak terima ke tak sebab ni soal berat ni. Lagipun, makcik budak tu cakap dia tak kesah kalau lambat2 lagi. Yelah, ko kan still belajar.
aku: Budak tu datang jugak ke hari tu?
ayah: Datang. Umur dia 24 tahun, baru habis belajar kat uitm. Dia satu family duk kat KL.
aku: Orangnye, ayah rasa, macam mana?
ayah: Ayah tengok ok la. Boleh tahan jugak orangnye. Kurus dia tak kurus sangat . Tinggi lebih kurang ko punye abg Hilmy tu.
aku: hmm.. Macam ni la, mak, ayah.. Kalau dia terus nak kawin, sumpah akak tak boleh terima. Sekarang ni, bagi akak kenal2 dulu dengan dia. Akak kena kenal dulu dia tu macam mana orangnya, boleh membimbing akak ke tak, boleh faham akak tak. Mak pun tau kan, akak baru je putus. Bagi akak masa untuk relax2 dulu k?
mak: Mak pun fikir macam tu jugak. Nanti kalau diorang datang sini lagi, mak cakap macam tu la ek..
aku: Hmm, ok..

tu la conversation aku dengan parents yang sebenarnya panjang tapi aku ringkaskan. huhu.. mak aku sedih kot pasal benda ni. dia taknak berpisah dengan anak dia ni.. aku pun taknak berpisah ngan mak aku!! huhu.. T_T

No comments:

Post a Comment