ads

Sunday, July 18, 2010

pict from muzikal uda & dara

Ini la antara gambar2 yang aku dapat upload buat masa ni. Ada lagi sebenarnya tapi malas nak upload banyak2.. hehe..


Amek gmbar istana budaya jap..


Some of keratan akhbar pasal teater ni
Gambar2 dibawah ni adalah gambar2 yang aku curi dari Facebook Uda dan Dara. nak ambil sendiri tapi lens x cukup panjang plak.. huhu..

silat melayu..

 Misha Omar sebagai Dara

 romantik kan?? 

  Alang Bakhil yang kejam.. Teringat lagu yg konco2 dia ni nyanyi..
"rampas padinya..!" hehe..

Uda tengah lawan dengan konco2 Alang Bakhil









Ok, gambar2 kat bawah ni pulak amek sendiri..
Tamat sudah..

 Epul, abangnya, dan pelakon kanak-kanak

 Tash-tashi, Rauda, Zaty, Ekin

aku bagi 5 bintang..!

hehe.. Tak dapat amek gmbr dengan Uda, amek gmbr dengan dia ni pun jadi laa..~ ^_^




komen saya selepas menonton teater ni....









Sekian, Terima Kasih..!

Friday, July 16, 2010

uda & dara

Sekarang x sempat nak update banyak2 coz gambar x edit lagi sbb busy. so, aku just sikit2 dulu ek..?

Pasal teater Muzikal Uda Dan Dara.
 poster muzikal uda dan dara

Selasa lepas, 13 july 2010, aku pergi tengok teater ni ngan Tasha, Epul, Ekin and Rauda. Sampai je kat Istana Budaya, terjumpa plak senior aku, Nik Hanif ngan kawan dia. So, kitorang pun sekali la duduk sederet kat dalam IB tu..

Satu benda yang aku nak cakap pasal teater ni, memang BEST SANGAT! Boleh dikatakan teater terrrrbaik yang pernah aku tengok seumur hidup aku la. X taw la korang macam mane kan.. 

Teater ni hampir membuatkan aku menangis dengan lakonan mantap dari Misha Omar (Dara) dan Razali Hussein (Uda). Kalau orang belakang aku x buat lawak, da lame aku teresak2 kot. Geram sungguh aku dengan orang belakang kitorang. Hilang jap fokus aku. huh..!

Next entry, aku akan upload gambar2 yang aku ambil kat IB coz sekarang ni x sempat.. sorry..!

Monday, July 12, 2010

spain, congrats!

Spain World Cup 2010

Tahniah kepada Spain yg menang WC 2010 ni walaupun pada mulanya aku sokong Brazil.. huhu..


Macam pelik je coz sebelum ni aku x berapa minat tengok bola. But thanks to abg aku, Hilmy yang membuatkan aku belajar meminati bola.. haha!

 Hilmy cakap salah sorang player Spain ni ade muka mcm pakngah kitorang. Si Gerard Pique.

gerard pique

Bila tengok, memang ade pun muka pakngah kitorang.. haha! Tetiba rindu plak kat pakngah.. ops!

Apapun, aku ada impian baru.. Nak bela sotong plak! Dah pernah bela kucing dan menjadi ibu angkat kepada ular, sekarang nak mencuba something new.. Bela sotong! Thanks to Paul the Octopus sebab memberi ilham.. kihkihkih..!

Paul the Octopus

Thursday, July 8, 2010

...

so many sadness things happened in my life lately..

...i was crying..

...feeling hopeless...

...alone...





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




...but, suddenly i realize..


...i have my family...

..friends..


..my girlfriends..


... my funny silly cats..

..to cheer me up..

Tuesday, July 6, 2010

telephone by lady gaga (Piano Cover by Yoonha Hwang)




This guy is very the dahsyat lah!! Aku teringin sangat nak main piano laju2 macam dia ni.. Sekarang, baru sikit2 je aku pandai.. Jauh panggang dari api kot.. huhu.. T_T

Monday, July 5, 2010

what the ****.. merisik??????

Sabtu, 3hb july lepas..

Aku balik ke kmpung halaman di Rembau n.9, dengan harapan untuk menyelesaikan masalah adik aku, Fazira
Tapi, lain pulak cerita.. Kali ni, aku balik sambil disambut dengan berita yang sangat2 aku terkeZut! Dalam kepala aku dah banyak tanda soal da..


Aku ingat Fazira gurau2 je ngan aku. Sekali, mak ayah aku duduk sama2 ngan aku, berbincang benda ni. Aduh, lomah segalo lutut den.

aku: Ape ni mak.. Sape yg datang hari tu?
mak: Macam ni, ingat tak wan yang duduk kat selekoh jalan sana?
aku: Ingat.. Nape ngan wan tu plak?
mak: Dia nak jodohkan cucu dia dengan org kampung ni jugak la.
aku: So, kenapa akak plak? (sambil menggaru2 kepala yang dah pening)
mak: Kiranya dia macam nak rapatkan hubungan family kita la. hari tu makcik budak tu datang, siap nak tengok gmbar family
aku: Habis tu, mak bagi ke?
mak: Tak la.. Mak cakap kat dia yang kita tak ade album gmbr sbb semua gmbar simpan dalam laptop korang je..
aku: Fuhhh..! Nasib baik.. Habis ayah mcm mane?
ayah: Ni terpulang kat ko, nak terima ke tak sebab ni soal berat ni. Lagipun, makcik budak tu cakap dia tak kesah kalau lambat2 lagi. Yelah, ko kan still belajar.
aku: Budak tu datang jugak ke hari tu?
ayah: Datang. Umur dia 24 tahun, baru habis belajar kat uitm. Dia satu family duk kat KL.
aku: Orangnye, ayah rasa, macam mana?
ayah: Ayah tengok ok la. Boleh tahan jugak orangnye. Kurus dia tak kurus sangat . Tinggi lebih kurang ko punye abg Hilmy tu.
aku: hmm.. Macam ni la, mak, ayah.. Kalau dia terus nak kawin, sumpah akak tak boleh terima. Sekarang ni, bagi akak kenal2 dulu dengan dia. Akak kena kenal dulu dia tu macam mana orangnya, boleh membimbing akak ke tak, boleh faham akak tak. Mak pun tau kan, akak baru je putus. Bagi akak masa untuk relax2 dulu k?
mak: Mak pun fikir macam tu jugak. Nanti kalau diorang datang sini lagi, mak cakap macam tu la ek..
aku: Hmm, ok..

tu la conversation aku dengan parents yang sebenarnya panjang tapi aku ringkaskan. huhu.. mak aku sedih kot pasal benda ni. dia taknak berpisah dengan anak dia ni.. aku pun taknak berpisah ngan mak aku!! huhu.. T_T