ads

Sunday, June 27, 2010

"thumbelina in red" theatre and out day

 poster

Semalam adalah hari yg aku tunggu2 setelah sekian lama menanti.. Aku, Tasha, Aunt Nora, Nurin, my cousin abg Hilmy and his fren, Ijam, Anis Khalilah and her bf, Fuad. Kitorg ramai2 pergi menyaksikan Thumbelina in Red theatre kat Lim Kok Wing, Cyberjaya. Teater akan berlangsung pada jam 3petang. Dari Shah Alam, aku naik ngan abg Hilmy, Tasha plak ngan mama dia. Abg Hilmy follow dari belakang. Sampai Cyber je, Nurin tunggu kat depan LKW. 

Sampai2 je kat LKW, Anis ngan Fuad da tunggu kat dalam. Then, kitorang ramai2 menuju ke Hall of Fame dimana tempat teater tu berlangsung. Pintu masih belum terbuka lagi, so kitorg pun tunggu je la depan hall tu. Ramai gak la yang datang termasuk la si Dafi AF tu.. Si Acha plak aku x nampak. Nasa pun cakap Acha x dtg. Kempunan si Ijam nak jumpa Acha Septriasa.. hehe..

 dalam LKW

Akhirnya, pintu Hall of Fame terbuka akhirnya. Suasana dalam Hall of Fame tu mmg best, ala2 Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral. Setelah dapat tempat duduk, kitorang pun borak2 la each other. Aunt Nora xnak kalah, suruh kitorang panggil dia 'kakak' kat situ. Kitorang dah gelak2 dah. haha!

Teater pun bermula. Ada part yang agak menarik, ada part yang aku macam blur2 ckit, ada part yg agak boring. Tapi part yg munculnya witch, witch tu sengaja membetul2kan dadanya, al-maklum la , Niger.. (ops, sory!) So, dia x paham ciri2 ketimuran budaya kita. hehe. Terbeliak mata abg Hilmy tengok. (aku bagi taw maklong, abg.. huhu..) Abg cakap, jangan sampai dia naik pentas tu je.. Aku ngan tasha da gelak kikik2 da. 

 ketika teater berlangsung


Teater tu berlangsung selama 1 jam lebih, x dapat kepastian plak habis pukul berapa. Lepas habis, kitorang lepak2 jap dalam LKW, decide nk pergi mana lepas ni. So, kitorg pun setuju nk lepak Alamanda. Yang join, aku, abg Hilmy, Ijam, Nurin, Tasha, Nasa & Aunt Nora. Sampai je, pergi makan kat A&W. Aunt Nora byk tanya abg Hilmy tentang latar belakang. Tapi aku nampak, abg Hilmy seronok keluar ngan kitorang. Asyik gelak memanjang je dia tu. Tasha pun abg hilmy buli sampai menangis la tasha sebab tak tahan. (aku da cakap Tasha, dia ni suka buli org.. T_T)

Nasa n Tasha 

si sengal, abg Hilmy

aku dan Nurin

Around 9.00 pm, kitorg g karok kat atas. kitorg amek 2 1/2 jam untuk karok. Mula lah pemilihan lagu2 untuk dinyanyikan. First sekali Tasha membuka tirai dgn menyanyikan lagu 'ku tak sanggup'. And, mcm biasa, part yg tinggi je, bagi aku.. haha! Tiba je time abg Hilmy nyanyi lagu 'terima kasih cinta', Tasha da jerit2 da. Aunt Nora apetah lagi.. Adoi, sakit perut aku tergelak! Memang best la karok ramai2 macam ni, nyanyi ramai2 da macam konsert plak. Tetiba, aku nampak something.. "Kelepap!" sekali Nasa jatuh kerusi daa.. Kitorang dok pakat gelak ramai2 la time tu.. hahaha!! Sory Nasa.. hehe..

 muke terkejut tasha lepas dengar suara pasha ungu hilmy

x sedar pun gmbr ni di ambil..

 dari kiri: Ijam, Abg Hilmy, Aunt Nora, Tasha

 tengah tunggu turn

Nurin kena balik awal dari kitorang sebab ayah dia dah panggil balik. So, yang tinggal ni meneruskan nyanyian masing2 sampai habis masa yang diberi. Hehe. Akhirnya, dalam pukul 11.30 malam, masa pun habis. Masing2 dah tak larat nak nyanyi da, hanya yang dapat bertahan ialah abg Hilmy je, nyanyi lagu "kenanganku" and "siti haida" sebagai penutup. Tergelak kitorang tengok abg dengan gaya tarian ala2 Jefrydin. Haha! Suara aku pun da koyak sikit, high note punya pasal. Then, kitorang pun decide nak balik. Thanks to Nasa sebab sudi meluangkan masa ngan kitorang walaupun ko penat menguruskan teater. hehe. 
Abg Hilmy pun drive la menuju ke Shah Alam dengan tujuan nak hantar aku balik. Tapi boleh sangkut plak kat Sidewalk kat bintang. Masa tu, baru pukul 12.30 mlm. Ok, lepak la kejap. Time ni aku pun dok borak la dengan kawan dia, Ijam sebab masa kat putrajaya tadi, dia ni pemalu la sgt..! Ok la, dia ni just amek masa sikit nak get along, tapi masuk air gak dia ni. Tak sangka minat Korea plak tu. Terkejut aku. Ingat kan mamat rock la sangat.. Ye la, mane x nye, dia selalu jamming ngan abg Hilmy lagu2 hardcore, sekali dapat taw nangis2 tengok cite Boys Over Flower! Hah, cengeng.. haha! 

Abg hilmy menceritakan pasal kerjaya dia sedikit sebanyak kat aku. Aku still ingat lagi la subject Bio kat sekolah dulu. Habis sume cite pasal trachea, paru2, macam mana dia sambut baby lahir, semua keluar. Then aku cerita la sikit yang aku selalu pitam sampai x sedar yg aku jatuh, kepala terhentak kat bucu kerusi. Sedar2 je, aku dah terbaring, mak ngan adik2 aku dah keliling aku dah. Then abg hilmy ckp, maybe tekanan darah aku rendah, kurang hemoglobin, atau anemia. Memang tekanan darah aku rendah. So, dia nasihat kan aku cara2 mengatasi pitam ni. Pemakanan pun kena jaga. (alamak, sekali doktor dah bersuara daa..) Baik bos! Tetiba masuk plak bab awek2 ni. Dia cerita la pasal awek2 dia dulu. Al-maklum la, sebelum ni aku mane nak amek taw pasal tu semua. Haha! Aku pun dengar je la. Tapi dia ni bagus taw. Dia sayang awek dia betul2 tu and jenis yg setia. Bodoh la awek2 yg tinggalkan dia. Rugi sungguh! Maybe just bcoz of busy, awek2 dia semua lari. Mybe coz diorg x paham kot ngan kerja abg mcm mne.. Huhu.. Sedih aku dengar.. T_T 

Sedar2 je, dah pukul 5.30 pagi! Punya la lama panjang gila borak. Then, kitorang pun decide la nak balik. Lagipun abg Hilmy ngan kawan dia nak drive ke Seremban. Penat kot. Apepun, thanks abg Hilmy coz hantar aku balik. Ade ke nak hantar aku sampai depan pintu rumah. Aku cakap x pyh la susah2.. Kat depan lift cukup la.. haha! Risau bebeno.. Apepun, aku memang enjoy semalam. Lama gila x rasa free macam ni. Thanks guys! Luv u all so damn much!!!!!!




gambar curi dari :
facebook nurin.. (hehe)

Thursday, June 24, 2010

one day with cousin

Semalam, aku ke Seremban dengan sepupu aku, Abg Hilmy. Dia jemput aku kat depan Seremban Parade then decide nak pergi mana coz aku lantik dia jadi tourise guide aku. hehe. So, dia ajak pergi Seremban Parade dulu. First, aku teman dia cari baju kerja dia memandangkan dia tengah tunggu jawapan dari tempat dia mintak kerja. Puas cari dalam Parkson tapi tak jumpa plak. Specification baju tu plak mesti wajib kemeja putih lengan pendek dan bertulang kat bahu. (Payah la nk cari baju lu ni der..) Then, minum jap kat food court sambil borak-borak. Al-maklum la, hari tu jumpa tapi tak lama coz dia nak tengok muvie. Boley plak dia pergi tunjukkan kerja2 & “artwork” dia kat aku time aku tengah makan, kan.. Memang aku nak muntah la bile terbayang benda2 tu. Sampai laa ni aku dok terbayang gambar2 dalam bilik bedah tu. Adoi..
After that, kitorang pergi karaoke kat KTV. Just 1 jam je coz tak larat nak nyanyi banyak2. Tapi memang la, pergh..! Suara sejibik kot dengan Pasha Ungu! Dasat tul la mamat sorang ni, tak padan dengan kerjaya langsung! Huhu. Da habis karok, aku ajak dia usha baju kerja dia kat Jusco Seremban 2 plak. Masuk kat Jusco, cari punya cari, keluar masuk kedai, hah! Jumpa pun. Tapi mahal la plak. Xpe, abg my, just nak usha je kan. Hehe.
Tetiba, aku plak yang shopping, bukan dia. Tapi aku just beli belt je la. Hehe. Then, tunggu kawan dia kejap sebab kawan dia pun nak join lepak. Wah, lagi meriah la jawapnye. Da la aku kena buli je ngan abg hilmy. Ish! Datang kawan dia, lagi teruk aku kena buli. Huhu  T_T. Then, kitorang merayau jap teman kan kawan dia, Ijam dan aweknya, Eifa. Then, diorang ajak aku main bowling plak. And again, kitorang pergi Seremban Parade lagi. Haha! Gile xde keje. Tapi memang best la coz diorg friendly. Time main bowling, abg hilmy mendahului mata diikuti kawan dia, ketiga Eifa, then last aku. Aduh, kalah teruk kot. And lagi sekali kena buli.
Habis game je, jam menunjukkan hampir pukul 8 malam. Cepat2 pergi solat maghrib. Then, kitorang pergi lepak mamak jap, makan. Sambil2 tu, layan la bola jap. Al-maklum la, dia punya gila bola sampai aku pun terikut2. Adeh! Dah kul 8.30 mlm, kitorg pun decide nak balik. Thanks so much to abg hilmy coz sanggup hantar adiknya ni dari seremban sampai shah alam. Hah! Hamek ko. Hope abg dapat kerja cepat la ek.. Banyak pesakit2 di malaysia ni memerlukan orang seperti anda. Majulah Sukan Untuk Negara!

 abg Hilmy (kanan, berbaju hitam) bersama kawannya(kiri, bermask)



 sedang bersedia nk g potong kepala org.. hahaha!!






p/s: sory bang, terpaksa curik pict anda di facebook..
hehe.. jgn marah ek.. 

Majlis perkahwinan Malziana & Samarul Akmal


Bak kata pepatah, ‘kalau dah jodoh, tak ke mana’ dan ‘bak pinang dibelah dua’. Itulah pepatah yang paling mudah untuk ditafsirkan pasangan pengantin kali ini. Tahniah kepada my cousin, Kak Mal yang melangsungkan perkahwinan 6 Jun yang lepas. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Majlis yang bertemakan English tapi masih mengekalkan ciri-ciri ketimuran tu diadakan dengan meriah sekali. Ramai jugak sanak saudara yang hadir memeriahkan majlis. Aku pun sama. Ramai sepupu-sepupu yang dah lama x jumpa. Kalau jumpa pun masa raya je.
Disini aku sertakan sekali gambar-gambar yang aku ambil masa majlis persandingan tu. Da lama x ambil gmbar wedding, so aku guna peluang ni untuk membetulkan skill photography dan editing. Hehe.. Peace, no war!!!






 me, aishah, maklang..
 my sista, fazira

Wednesday, June 16, 2010

holi, holi, holiday..!

Cuti kali ni agak best sbb musim buah2an.. ade buah durian, rambutan. manggis.. durian da gugur da, just nk tgu rambutan n manggis masak je.. wink! wink!

Ramai mmber2 skolah aku dulu yg dtg umah or jumpe kat luar. Byk bnde yg kitorg borak n kebanyakkan nye akan tamat belajar hujung tahun ni. But Hanis da hbs study da. Erik pun sama. hmm.. Bila la nk hbs study ni.. T_T

Isnin 14 jun hari tu, aku teman fazira gi buat IC dy yang baru kat rembau. Then, kitorg jalan2 kat seremban jap. just bwk adik2 aku tgk muvie kat terminal, cite Karate Kid. best gak la cite tu.. then, aku bwk adik2 aku g makan kat Station Kopitiam. Lepas tu, g on9 plak kat McD.. kat mcd tu, ley plak terjumpa ngan Hanis. dy pun bwk adik2 dy jalan2.. hehe, kelakar je.. n in the same time, terjumpa skali Maklong Ana n the family.. hehe.. borak punye borak, diorg pun pergi menonton muvie cite yg same yg kitorg tengok.. haha!

rse nye, tu je la kot aku nk cite.. gmbr ade, just xley nk upload sbb technical problem.. hehe.. next time k? Daa..! ~~

Wednesday, June 2, 2010

a few words to say..

I just came back from n9.. just for a few days until diz friday cuz i've a wedding to attend diz saturday.
My cousin, kak Ziana, she will married diz week at Seremban. Selamat Pengantin Baru kak! (^o^)/ InsyaAllah, i'll upload her wedding picts and be a part of my wedding pict collection soon.

Tak lupa jugak kpd my 'non-officially ex scandal', H (bukan nama sebenar) yg juga bakal melangsungkan perkahwinan diz week.. sorry, i can't attend ur wedd cuz i've to attend my cousin's wedd. Family first, ok! Btw, i will remember our 1st met and the way we met each other.. haha! so funny.. If I'm not mistaken, i was in form 3 and u're 21. Very long time no see ha.. So, Selamat Pengantin Baru, H..   (^o^)/