ads

Saturday, May 15, 2010

semester 6- DONE..!

Habis je paper MDP tengahari tadi, ini bermakna tamat semester 6..
Next sem plak sem last aku kat unisel..
Subject yang aku rasa makin tough..
  • student project and evaluation
  • comm ethics and law
  • principles of marketing
  • effective speaking
  • writing for media
Tambahan pulak. MUET pun aku akan register sem depan.
Apa pun, harap result sem ni improve.. (wlaupun aku rasa agak down.. T_T )



Masa paper economy hari isnin hari tu, aku dengan yakinnya melangkah masuk ke dewan dengan harapan aku akan dapat jawab dengan lancar. Start je exam, berkobar2 nak jawab soalan cost of production and theory of production. nampak je soalan tu, rasa macam "wah, best nyer..!!!" aku capai la calculator untuk memulakan pengiraan..

Sekali.... "eh, apsal x ley nak on ni?" calculator aku da hbs battery pulak.. Hampeh!
aku terpaksa menggunakan cara manual untuk membuat SEMUA pengiraan. isk... (T_T)

x pasal2, masa aku da byk terbuang hanya untuk mengira pendaraban dan pembahagian yang banyak tu..

Tuesday, May 4, 2010

our final magazine.. ~MELOVA~

  • Ok, berikut adalah our final magazine for subject PPDT
  • Disebabkan Puan G cakap nak tengok hasil kerja student2nya, aku pun buat la post pasal magazine yang kitorang buat ni..
  • To Puan Gina, ni la hasil kerja kitorang yang x seberapa ni..


front cover


focus on the month

 editorial


cover story
story about Anitament

  •  Yg bawah ni pulak adalah antara advertisement yang terdapat dalam MELOVA.
 ads calvin klein
 
ads ipanema

  • Thanks to all my MELOVA crew..
  1. Annie
  2. Dyn
  3. Reen
  4. Kikin
  • Love You All, Guys!!!

Sunday, May 2, 2010

album gambar..

  • tadi masa tengah cari surat beranak dalam kotak, aku terpandang album gambar.
  • aku pun capai la album tu.
  • 1st page nye, gambar masa atuk aku nak bertolak ke Mekah
  • kira gambar2 masa aku kecik la.
  • masa tu atuk sihat lagi.
  • ada satu gmbr tu, aku cium pipi atuk sebelum dia berangkat.
  • fazira plak still baby. means umur aku masa tu dalam 4 or 5 tahun.
  • aku x dapat nak ingat memori tu, tapi aku rindu zaman aku kecik2.

  • selak lagi...
  • jumpa plak gambar sekolah.
  • err, tak dinafikan, aku agak gemuk masa sekolah teknik dulu.
  • aku tengok balik pipi aku yang tembam dalam gmbar.
  • tergelak2 aku bila ada gambar yang kelakar.
  • at least, release sikit tension bila ketawa..
  • gmbar kucing aku yang 1st skali pun ada.
  • namanya Kitty..
  • rindu dia sangat.. malangnya dia dah xde.. T_T
  • terpandang gmbar aku masa baby. (err, kecomelan x dapat diberitahu.. huhu..)
  • then, gmbar fazira time baby plak.. (comel la jugak..)

  • aku x dapat nak upload gmbar2 tu sbb x scan lg..
  • tapi InsyaAllah, aku akan upload gmbar2 tu nanti...

no title (3)

Ya Allah.. Bertambah-tambah dugaan yang datang.
Sejak kebelakangan ni asyik bad luck je.


Dengan purse aku hilangnye.. So, skrg ni aku xde ic.. 
Nasib baik la perangai aku ni x suke simpan sume duit dalam purse.
Duit hilang, aku x kisah sangat, yang penting barang2 dalam purse aku tu.. huhu... T_T
Dah la sijil derma darah aku ada kat dalan purse tu. 
Membazir je darah aku, 3 kali derma tp da xde bukti lg yg aku derma. 
Pendrive, atm card, all the important business card yg aku kumpul. 
Nasib baik aku x letak buku bank kat dalam purse tu. 
Kalau tak, ntah macam mana lah aku nak kuarkan duit nanti.
Nasib baik jugak aku x letak slip exam aku kat dalam purse tu..
Kalau x, x exam la aku..

Pape pun, kena tunggu hari isnin untuk menyelesaikan segala masalah aku.
Nak pegi buat IC baru, ATM card baru, dan ape2 yang perlu dibeli balik seperti purse.
Err.. aku rasa aku xnak pakai purse lagi la.. Macam menyusahkan je..
Maybe aku akan pakai something yang senang disimpan dalam poket..
Xnak pakai purse besar2 lagi dah.. hhuhuhuuu..