ads

Sunday, March 28, 2010

"sila ikut kiri kecuali memotong.."

Hahahahaha! Title x boley bla.. Saje je wat title camtu sbb xde idea buat title ape..

Ok2, kita fokus pada topik perbincangan hari ini.
  • Event futsal telah diadakan pada 27 Mac 2010. Ramai yg hadir memeriahkan event kitorg kali ini walaupun terdapat sedikit salah faham yg berlaku ketika awal pagi.Walaupun begitu, Futsal berjaya berjalan dengan lancar. team Touching FC menjadi juara keseluruhan untuk Open Futsal Mania anjuran semester 6A. Tahniah diucapkan kepada pemenang..!

  • Aku rindu kat dia.. Serius.. Da lame x jumpe.. Bile la nak jumpe ni.. Kalau jumpa, aku nk peluk kuat2, kasi lepas semua rindu aku kat dia.. hehehe..Kalau lah aku boleh bwk dia tinggal sekali ngan aku kat shah alam ni, aku akan bawak dia tidur skali ngan aku..Owh rindunya..

(ha, jangan nak salah paham ek. aku cakap pasal Kojang, kucing aku, OK..!)

  • Aku sayang org sekeliling aku. Thanks for your support.. My family: mak, ayah, zira, haziq, dan atuk(walaupun da uzur).. 
    1. Mak, adalah seorang ibu yg memahami, prihatin, baik, cantik, comel (sbb tu ayah suke), garang2 manje gitu..(ggrrrrr.....)   Mak, terima kasih kerana tahan dengan perangai degil dan nakal akak selama ni. Sorry sebab akak slalu bgn tido lambat. hehe.. Bukannye sengaje, tp best sgt tido kat umah. Rase aman je, bertemankan bunyi burung2 berkicauan, unggas2 menyanyi, ayam sahut menyahut, diselang seli dgn bunyi Kojang ngan Tomey berlari2 kat dalam umah sambil dikejar oleh Blacky yg geram sebab asyik kena buli lalu Blacky pun.....#$%^&*(*&^%$#...(da, jgn merepek lg, zaty..) Eh, hehehe.. kembali pada topik.. 
    2. Ayah, perangai akak sebijik macam ayah. Akak xnk mention kat sini perangai ape, tapi yg penting, fevret color sama, OK.. BIRU.. Seindah langit dan lautan yang membiru. Ape pun, thanks sebab menjadi ayah yang dalam senyap, take care pasal anaknye. Akak syg Ayah, cume akak malu nk cakap.. tu je..huhu.. Ala, akak degil ni pun macam ayah gak, degil. Ops, jangan marah..! nnt tumbuh uban lg..
    3. Zira.. budak gediks yg perasan paling hot kat skolah lubok tu..!! haha.. Mosti ko tongah baco belog den ni kan? Ekau ni memang. Bak kato oghang banda, stalker.. Wah3.. da pandai ekau yo, nak stalker2 belog akak ekau ni? X po, baco lah solagi buleh baco. Sekali loghat den da kua.. Ape pun, ko mmg adik yg best la.. Ko ade mase aku tgh frust giller menonggeng punye satu ketika dahulu.. hehe..
    4. Haziq.. Ni lagi sorang budak.. Selalu sangat gado ngan si Zira ni.. x taw la kenape.. Tp xpe, air dicincang, mmg tak akan putus sampai bila2, kecuali terputus bekalan air..hehe.. Tp aku syg die, walaupun dia ni ngeng.. hehe..
    5. Atuk.. Walaupun atuk da uzur sekarang ni, dan da x ingat cucu kesayangan atuk yg sorang ni, tapi Zaty tetap doakan kesejahteraan atuk. Terima kasih sangat2 sebab atuk ngan arwah wan jaga Zaty dulu, masa Zaty kecik2. Ingat lagi masa kita dengan arwah wan sama2 pegi masjid. Kenangan tu takkan Zaty lupa sampai bila2.
    XOXO, zaty arifin..

    Tuesday, March 23, 2010

    Ya Allah.. Ya Rabbi

     
    ...Dengan nama Allah yang maha penyasih dan maha penyayang...

      "Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Kau jauhilah aku dari segala larangan-Mu ya Allah.. Kau berkatilah segala rezeki yang telah kau berikan pada hambamu ini. Ampunkanlah dosa2 kedua2 ibu bapaku. Kau kasihanilah mereka sebagai mana kasihnya kedua ibu bapaku kepadaku ketika aku kecil, Ya Allah.. Berikanlah rahmat-Mu kepada mereka Ya Allah.. Jauhkanlah mereka dari azab seksa-Mu. Kau tempatkanlah mereka dikalangan orang2 yang soleh, Ya Allah.. Sesungguhnya, Kau maha mendengar, lagi maha mengetahui.."

    Amin.. Ya Rabbal Alamin..

    Monday, March 22, 2010

    for all followers..


    support our event by click this link..



    anitament6a.blogspot.com



    Come and join us.. 
    Support Semester 6A, Dip. in Communication and Media, Unisel Shah Alam..

    Saturday, March 20, 2010

    special for someone..




    PENYEMBUH RINDU

    Adakah kau berada di sana
    Ku dapat rasa kehadiranmu
    Walau hanya di dalam kalbu
    Ku merindumu selalu

    Pelik juga tapi kupun rasa
    Bagai kau berdiri disisiku
    Terkenangkan waktu ketika
    Berdampingan bersama-sama

    Setiap pertemuan
    Pasti akan temu detik perpisahan
    Walau kini terpisah
    Kenangkanlah saat indah
    Sebagai penyembuh rindu

    Kita tak ditakdirkan bersama
    Untuk masa yang lebih lama
    Biarpun hanya seketika
    Kehadiranmu dirasa..rasa

    Setiap pertemuaan
    Pasti akan temu detik perpisahan
    Walau kini terpisah
    Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
    Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu


    beautiful song - Penyembuh Rindu, OST Magika.. 









    (Thanks Pn.G.. for everything..)

    Thursday, March 11, 2010

    sedih.. huhu..


          Kepada yang berkenaan, maaf jika kata-kataku membuatkan anda terasa. Tapi ini melibatkan hak cipta terpelihara

          Boleh diumpamakan sebagai “lembu punya susu, sapi dapat nama”. Aku bukannya marah ke apa, tapi cuma terkilan bila artwork aku digunakan tanpa kebenaran aku. Kalau tujuan ambil artwork aku tu just suke2 nk letak kat album, xpe la jugak. But u’ve sent it to a competition. It make me upset. Kalau x menang xpe, tapi kalau menang? What if aku guna artwork anda, aku hantar kat competition n gunakan nama aku? Anda marah kan? 

          Tu je. Next time, please minta izin aku dulu kalau nak guna artwork aku. Thanks.. (",)

    Friday, March 5, 2010

    car boot sale..

     
    semester 6A 
    3 - 5 march 2010 (wed-fri)
    depan cafe unisel..