Wednesday, November 18, 2009

darah!!!!!!!!!!!!!!!

Semalam aku pergi derma darah kat dewan. an macam biasalah, aku akan menggunakan tangan kiri untuk menderma. Bila dah baring selama beberapa minit, nurse start untuk suntik bius kat tangan. bila dah cucuk jarum untuk ambil darah, nurse x jumpa salur darah aku. nak taw dia wat camne? dia godek2 jarum tu kat lengan aku sambil berkata2, "dik, mane salur darah adik ni? x jumpa lah.." dan aku menjawap " kak, biar betul kak.. selama ni saye derma darah, ok je.." tak pasal2, kena tukar tangan gak..tgn kanan plak.. pun dia still x jumpe gak salur darah.. tp selepas di godek2 dengan jarum, akhirnya jumpe gak.. dasat tul salur darah aku ni.. huhu..

kpd yg mengikuti blog aku ni, sorry la.. aku bosan la.. tu yg aku tulis merepek meraban ni... hehe.. bye!

Thursday, October 15, 2009

mimpi..

Aku bermimpi...

Hadirnya 2 insan dalam hidupku. seorang, adalah insan yg pernah aku sayangi, "A", dan seorang lagi adalah insan yang baru datang dalam kehidupan,"B".

Mimpi itu menunjukkan masa depan. Dan dalam mimpi itu, aku terpaksa membuat pilihan yang aku rasa, sangat sukar untuk dipilih. satu keputusan yang mengubah kehidupan.

A adalah insan yang sangat aku sayangi satu ketika dahulu, manakala B adalah teman yang baru dikenali tapi menjadi pilihan family. Aku keliru, apakah yang perlu aku lakukan? adakah aku perlu menurut kata hati atau mengikut kemahuan keluarga?

mimpi itu tak lama. seolah2 sengaja mahu menduga fikiran aku. tersedar dari mimpi, aku terus menangis. aku x mahu mimpi itu menjadi kenyataan..

Wednesday, October 7, 2009

sila bg comment jika anda mahu comment..

Adakah aku ni kejam jika aku menolak permintaan hati seseorang hanya kerana aku x mahu kecewa lg?

Dan kejamkah aku jika aku meminta agar tidak diganggu lg?

Kejamkah aku jika aku menyatakan padanya aku tak mahu musnahkan perkataan 'kawan' yang telah tercipta lebih dari sepuluh tahun?

Kejamkah aku atau aku membuat keputusan yang betul?

Monday, September 28, 2009

September 24, 2009. 8.04 pm

Hari raya ke empat dan kelima

Hari raya yang keempat xde apa sangat yang menarik, just kawan2 sekolah lama aku datang: Suhana dan Faiz. Da lame gila aku x jumpa si faiz. Lain gak la daripada dulu. Seronok jumpa diorang. Banyak benda kitorang borak. Tapi, kalau ada Dayah, Hanis, Tikah dengan Dilla mesti lagi best. Rindu gile kat diorang.

Hari raya kelima, iaitu hari ni, kawan2 kelas aku masa sekolah Lubuk China pulak datang. Havoc! Ramai gila. Dah lame kot tak jumpa diorang, kebanyakannya sejak sebelum aku masuk sekolah teknik lagi. Tapi si Erik tak payah cite la, dah selalu aku jumpa. Thanks to Erik, Zamri, Azim, Kudin, Azhar, Nizam, Firdaus, Ali, Hafeq, Rahman, and Imran. Tu pun nasib baik aku still ingat name korang lagi. Mula2 Erik cakap, ade sekali girls. Tapi entah kenape, sampai turn rumah aku, diorang terus xde transport. Xpe la. Biar la yang si jejaka2 kelas 5 Sains Tulen yang datang ek. Tu pun ada yang x datang tu. Xpe2. Janji ada wakil, tu sudah kira baik! Aku risau gak kalau2 air x cukup. Nasib baik la cukup je.

Aku sempat gak borak2 dengan yang duduk dekat dengan aku td. Kudin buat praktikal kat Terengganu, Zamri kat UniKL, Azim kat Uitm Shah Alam. Yang lain aku x sempat tanya. Aku cakap dengan Kudin, ingat x masa sekolah rendah dulu, aku ada belasah dia. dia cakap ingat. Tu la, Kudin. Siape suruh usik aku. Haha! Kelakar kot bila ingat balik. hehe. Aku agak ganas masa sekolah dulu. Semua orang aku nak belasah.
Bila masing2 dah jumpa balik masa berumur 20 tahun ni, aku tengok banyak yang dah berubah selain dari rupa, iaitu dari segi perangai. Contoh nya macam si Kudin ni la. Cara dia bercakap tadi pun aku rasa “dah besar dah budak ni. Dulu macam budak2..” Azim pun same. Dulu pendek je masa form 1, sekarang dah tinggi sikit da. Tapi aku pelik sikit dengan Zamri. Macam budak2 sikit. Haha! Jangan marah, ye. Apepun, ko tetap comel cam dulu gak. Hehe.

Kepada kawan2 yang datang tadi yang ada terjumpa dan terbaca blog aku yang x seberapa ni, thanks sebab datang. Aku happy sangat dapat jumpa korang setelah beberapa tahun x ketemu. Wah! Cam salam perantau plak, kan. Love u all!

September 23, 2009, 1.37 am

Hari raya ketiga

Hari ni, kitorang pergi ke tempat yang telah dirancangkan. Ke Jeram Gunung Datoh! Kitorang bertolak ke sane lebih kurang pukul 1 tengahari dengan 2 biji kereta. Sebelum sampai ke jeram, kitorang singgah kat tempat air gunung mengalir. Ramai gak kereta berhenti kat situ sebab nak ambil air gunung. Ada lebih kurang 5 punca air yang keluar dari bukit. Aku ada minum air tu. Rasanya agak payau2 tapi memang segar. Achik memang suka ambil air kat situ. Setiap kali lalu, mesti singgah. Lepas ambil air gunung, kitorang teruskan pendakian dengan menaiki kereta. Hehe.

Sampai je kat jeram, aku dengan Asyraf terus cari port yang best untuk lepak. Lepastu, apa lagi, terjun lah! Sejuk gile air jeram tu. Aku baru je masuk, dah menggigil. Tapi kali ni, arus jeram tu agak laju berbanding sebelum ni. Aku banyak kali gak dibawak arus tu. Kalau tersilap langkah dalam air, boleh jatuh. Batu2 dalam air plak ada yang tajam. Kaki aku luka gak la, Fazira pun sama. Tapi luka Fazira lagi teruk. Satu kat belakang badan dia, satu lagi ada batu kecil masuk kat tapak kaki. Aku just calar je kat kaki. Tapi luka camne pun, best mandi kat situ.

Asyraf dgn Aishah first time mandi kat sana. Diorang pun have fun tadi. Paklang dengan Achik pun join jugak lepas tak tahan tengok kitorang mandi. Ingat xnak join. Haha! Aku ada jumpa campfire, and aku try hidupkan unggun api sebab sejuk. Masalahnye, yang terbakar hanya kertas je. Kayu tak terbakar pun. Tapi sejuk punya pasal, kertas pun kertas lah. Lepas lebih kurang 2 jam kitorang mandi, kitorang pun balik la. Sampai je kat rumah, aku terus cari nasi. Lapar pulak lepas mandi ni. Bukan aku sorang je, Haziq dengan Nazmi pun same join aku. Haha! Then, letih punya pasal, semua tidur.

Ok, cerita hari raya keempat akan keluar dalam next post. Bye!

22 September 2009, 1.59 a.m

Hari raya kedua..

Hari ni, aku menunggu kedatangan tetamu dirumah. Semalam aku dah puas berjalan, so turn aku plak tolong mak kat dapur sambil layan tetamu. Paksu and family dah balik Perak plak. So, dah xde dengar suara bising si Hazrien dan si Kojim. Sunyi plak. Tapi bila ada diorang, sakit hati aku. Mane x nye, asyik aku je jadi mangsa si Kojim tu. Nak gi jalan la, kena cubit la. Ish2.. so, yang tinggal kat sini cuma si Asyraf, Aishah, dengan Nazmi dan kitorang adik beradik. Tapi kitorang ada plan esok. Nak mandi kat jeram. Haha! Rugi Hazrien dgn Kojim balik Perak awal.

Tetamu yang datang? Hari ni x la seramai semalam. Just orang Seremban, jiran sebelah rumah, paklong(ayah punya abang), Wan Tam and family, dan ade yang aku x kenal. Tetamu yang tidur kat umah semalam dah balik da pagi tadi. Abg As cakap “nnt kite jumpa kat shah alam ye!” Yelah, malam tadi borak2 panjang gak dgn dia. Seingat aku, dah lama sangat x borak dengan dia. ingat lagi masa kecik2 time aku duk kat PJ dulu. Selalu main sama2. Bila dah besar ni, masing2 dah malu. Sekali dah berborak balik, xnak berhenti plak. Haha! Tapi seronok la dapat mesra balik setelah sekian lama. Just dgn abg Am je aku x borak sebab aku x rapat dengan dia.

Plan esok? Mula2 ada dua cadangan. 1st, nak bermandi-manda kat Port Dickson (cadangan Pak Lang). 2nd, berkelah kat jeram kat Gunung Datoh (cadangan Achik). Bila discussion dimulakan, ramai yang menyokong untuk pergi ke jeram termasuk aku. Yelah, klo gi kat pantai, nnt berjemur plak. X best. Haha! So, sebulat suara bersetuju dgn cadangan Achik. So, esok kita ke Jeram! Ok, aku perlukan rehat untuk tenaga nak swimming sok. Tunggu cerita aku in next post!

(Aku memang menyesal sangat2 sebab lupa bawak camera. Menyesal!!! Lain kali aku kena buat note sebelum bergerak pergi mana2. Huhu..)

21 September 2009, 12.52 am.

Hari raya pertama.

Hari ni, aku menerima sebuah lagi kejutan yang tak disangka2. Semasa aku dengan family paksu, paklang dan achik pergi beraya kat kundur, kitorang pergi ke sebuah rumah yang aku x pernah tahu kewujudannya. My great grandmother. Bila aku terpandang dia buat kali pertama, aku teringat arwah wan aku. And surprisingly, dia masih ingat aku. Masa aku tengah salam dia, mula2 dia tanya siapa aku. Pastu aku cakap la aku ni cucu arwah wan Dara. Then, tiba dia tarik tangan aku, then cakap “dah bosa dah cicit nek ni! Dulu, nek ingat lagi wan kau jago kau kocik2 dulu”. Aku sentap! Bergenang sikit la air mata ni. Yelah, tak sangka sangat! Aku duduk je sebelah dia. Walaupun baru tahu perkara ni hari ni, tapi dia sedikit sebanyak mengubat rasa rindu aku kat arwah wan. Sebelum balik, aku cium pipi dia, aku bayangkan aku cium pipi arwah wan aku. Lgpun sebelum datang sana, kitorang semua pergi ziarah kubur arwah wan. Sempat jugak sedekah al-Fatihah untuk arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat..

Kemeriahan raya kali ni better than tahun lepas. Aku happy kali ni. And still lg dapat duit raye.. hehe! 7 buah rumah aku kunjungi, 7 kali aku makan. Hah, gemuk lagi la nmpaknya. Tapi part yang paling ‘best’ sekali, aku lupa bawak camera! Damn it! Camne ley lupe, aku pun x taw la. Da excited sangat nak balik, sampai lupe benda paling penting. Dan, sekarang ni, ada tetamu yang tumpang tidur kat rumah.. iaitu, wan chu dan wan chek sekeluarga. Rumah aku dah penuh dengan manusia! Nasib baik rumah aku ni luas. Aku tak tau la kat mane abg Am dgn abg As tidur kat luar tu. Nasib baik aku kat dlm bilik ni. Haha!

Sekarang ni, mengikut senarai family yang belum datang lagi, just orang Seremban dengan orang Kundur. Tak lupe gak kat family Annie Natasha. Bile nak dtg ntah si Annie ni. Kato nak makan lomang dongan kotupat palas. Ado tu ha, keq dapor tu.. wah! Da speaking nogoghi da ni. Hehe. To stalker, i speaking nogoghi ni. Huerhuerhuer..

K la.. aku nak tido. Sok ade lg tetamu2 yang nak mengunjungi rumah aku ni. Biase la, time raye, port yang paling digemari ramai adalah kat rumah aku. Tang mane yang bestnye, aku pun x taw la. Mungkin ade 2 orang awek kot kat rumah ni. Anak sapo la tu yo? Haha!

(mungkin diorang tak tahan tengok kolam dalam bilik air tu kot.. hmmm...)

Thursday, September 17, 2009

raya dan raya..

gengs, aku raye dulu ek.. hehe.. paham2 je la ek..

tahun ni, tema hari raya family aku adalah biru yg lembut2 gitu.. hehe.. sok aku balik n.9 dengan ayah aku.. tahun ni, aku harap x jadi macam tahun lepas la.. tahun lepas, raya yang paling hambar bagi aku.. so, harapan aku tahun ni, raya yang meriah dengan gelak ketawa dan baju raya..( baju raya?) ehehehe.. yang penting, aku x sabar nak anyam ketupat.. wah!!!!!

hari tu, annie masuk wad.. disebabkan luka di abdomen perut.. tu la, makan pedas masa berbuka lagi.. hehe.. yang risau ni, aku gak.. cewah! tp betul la.. risau gak aku.. urut2, x jalan.. g 2 klinik yang berlainan pun, x ok2 gak.. last2, g KPJ, baru la dapat tau... huuhu.. tapi papepun, alhamdulillah la, annie da keluar wad.. sempat la dia beraya tahun ni.. ingat annie, jangan makan pedas2 dalam masa 3 minggu ni.. doktor da warning da.. hehe..

lepas je gi melawat annie kat hospital, aku, att, jia, nana, dgn afiey g pas.. shopping.. tp, yang nak shopping nye, aku sorang je.. tukang pilih baju, semua yang mengikut.. tp best la ade diorabg.. suruh aku try baju2 yang diorang amek.. banyak plak tu.. pastu semalam pun shopping lagi.. g SACC plak dengan nana, reen dengan arip.. aku bli kasut.. Vincci.. haha!! seronok la shopping dengan diorang.. haha!!

ok, memandangkan aku da post pasal raye ni, aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat Islam yang menjalankan ibadah puasa ni.. yang x puasa tu, kim salam je la,, hehe.. dan aku nak meminta maaf kepada sesiapa yang follow blog aku ni..x kisah la officially follower ke atau yg "follow senyap2".. hehe.. jeng3.. stalker la korang.. hehe.. dan x lupe kpd kawan2 unisel, kawan2 sekolah, kawan2 yang x sengaja terkawan.. haha!! semoga raya kali ni meriah.. haha!! and lastly, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin..

Monday, September 14, 2009

9.9.2009

9.9.2009.. tarikh dimana kitorang beramai2 berbuka puasa dengan mmber2. Aku, annie, nana, reen, combi, iera, pong, tikah kecik, err... sape lg ek? Ramai sangat la. Da macam rumah terbuka dah, sedangkan berbuka puasa je. Kitorang berbuka kat rumah sewa nana dan reen. Dalam ramai2 tu, aku tengok reen dah lulus ujian ibu mentua. Dia yang paling beria2 senduk nasi, lauk dan tuang air. Kira dia pandai melayan tetamu la. Untung siapa yang dapat dia. Upss!! Hehe..

Seronok makan ramai2. Ingat kan lauk2 x cukup, rupanya banyak lebih. Pong masak lauk ayam masak cili api dengan puding buah2an. Puding dia sedap! Banyak gila aku makan malam tu. Lepas tu, biasa la, when girls met their girlfriends, bukan main banyak gosip yang keluar. Aku tak terkecuali. Hehe. Lepas berbuka, kitorang ramai2 pergi kelas Audio Video Production malam tu. Berkonvoi gitu. Haha! Apepun, hari tu adalah hari berbuka puasa paling best selama aku berada kat Unisel ni. Best, best!!

Rasanya kalau ada peluang lagi, nak buat lagi la buka puasa beramai2. Aku pulak nak masak untuk diorang. Hehe..

3.30 am, 8 September 2009..

KLCC tidak kelihatan malam ni. Menara TM pun sama. Udara tidak berapa jelas. Mungkin kesan daripada jerebu. Hanya pemandangan sekitar Shah Alam sahaja yang menjadi tatapan. Kelihatan masjid biru itu berdiri teguh, dihiasi sinaran rembulan yang mengambang penuh. Cantik. Malam terasa sunyi, adakala kedengaran bunyi kenderaan yang melewati jalanraya. Makin lama makin sayup, dan senyap semula. Sengaja aku biarkan pintu cermin di balkoni terbuka. Ingin merasa kedinginan malam.

Adakala, aku teringat tempat yang pernah aku jadikan “studio photography”. Rindu terhinggap di kalbu. Teringat kenangan2 disana. Kenangan yang pastinya takkan kembali.

Aku lontarkan pandangan ku kembali ke luar. Lampu2 jalan menghiasi kawasan perumahan. Aku mainkan lagu2 romantis sambil menikmati pemandangan waktu malam. Terhibur sedikit pabila mendengar lagu “ I’ll be there ”, nyanyian Jackson5. Sesuai dengan suasana malam ini. Tiba2 hatiku sakit. Sakit bila mengenangkan sesuatu. Perasaan benci mulai tumbuh difikiran. Benci! Tersedar, aku cuba membuang perasaan negatif itu. Aku tak sepatutnya berperasaan begini. Tapi, aku bukanlah manusia yang sempurna. Perasaan benci ini tetap ada walau positif mana fikiran aku.

Mencuba untuk lelap, tapi masih celik. Memikirkan perancangan hari esok, lusa dan seterusnya. Adakah aku harus pergi? Atau perlukah aku menunggu lagi? Kadangkala, aku letih menunggu. Tapi, aku masih ada sedikit harapan yang aku letakkan disudut hati. Namun, aku tidak mengharapkan harapan yang secebis itu menjadi kenyataan. Biarlah takdir yang menentukan. Jika ada yang berjaya membuatkan aku lupa pada harapan yang tak seberapa ada itu, aku terima.

Terima kasih, pada yang pernah dimiliki.

(suka dengar lagu “HoneyBee” Zee Avi. salah satu lirik.. “we can make our own honey..”)

Tuesday, September 1, 2009

offer..?

Lame x update blog.. Kpd followers, sorry la ek.. Kind of busy lately..

aku dapat offer untuk wedding bulan 10 ni.. cam biasa, dibantu oleh tasha.. wedding ni wedding adik kepada en.mazni hj nawawi(papa tasha) iaitu aishah @ intan. kali ni, akan membawa aku ke negeri yang berada di utara semenanjung malaysia, perak. Sabtu, 29.8.2009, aku mengikuti tasha dan family ke kampar,perak untuk meninjau kawasan dan persekitaran disana. maklumlah, aku dah lama x pergi perak.

perjalanan ke kampar amat menarik perhatian aku. sawah2 padi yang terbentang luas membuatkan aku x tido sepanjang perjalanan. hurm.. layanan family tasha? ok!sangat ok.

err.. aku xde idea lg la nk tulis ape.. nnt aku post lagi ek.. bye!!

Tuesday, August 25, 2009

bulan puasa

Akhirnya bulan puasa tiba jua. Sebagai umat islam, aku tak terkecuali untuk berpuasa selama sebulan di bulan yang penuh keberkatan ini. Cewah! Harapan untuk puasa penuh tu mungkin tiada, tapi aku try untuk penuhkan. (dapat ke?)

Puasa kali ni aku dapat rasakan dah tak sehavoc masa aku kecik dulu. Yelah, masa dulu, aura bulan puasa tu terasa sampai raya. Kali ni macam dah suam2 kuku. Time raya je baru havoc sikit, tu pun bila dah jumpa sedara –mara. Sepupu2 pun dah besar2, dah tak boleh ajak main bunga api sama2 dah, dah tak boleh ajak kawan2 pergi raya satu kampung dah. Duit raya pun dah x dapat dah. Sedih siot! Pastu dah sampai plak turn aku bagi duit raya. Nasib baik aku tak kerja lagi, so tak boleh bagi lagi. Haha!

Bulan puasa kali ni? Macam biasa je. Pagi pergi class, petang balik class, malam tido, sebelum subuh bangun, makan sahur. Haha! Tu pun kalau aku bangun sahur lah. Kalau tak bangun, alamat kena tahan sampai berbuka. Bila aku bukak cerita pasal bulan puasa ni, aku teringat something yang berlaku pada aku masa bulan puasa. Something yang aku rasa macam baru semalam berlaku. Something yang kalau aku jaga dengan baik, mesti aku still ada sampai sekarang. Tapi nak buat macam mana, takdir menentukan segalanya. But, aku still mengharapkan dengan hadirnya bulan Ramadan yang mulia ini, aku dapat menyemai kembali bibit2 bunga yang pernah mekar satu ketika dahulu.

Akhir kata, aku nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak kepada mak ayah, Fazira, Haziq (jangan ponteng, haziq!), atuk; Kojang, Tomei, J-jeff (kucing2 aku ni pose ke?); Tasha, Jia, geng2 Congek sekalian, Nurin, Faisal Awiengs, Faisal Fazari, Farah Aqilah, semua student semester 5 group A dan B, semua lecturer Mass Communication; Joe, Fuzer, Jaja; Erik, Dilla, Dayah, Hanis, Tikah, Suhana (member2 baik sejak sekolah); insan yang aku sayangi; dan kepada semua yang mengenali diriku. Dengan harapan, semoga anda memperoleh kebahagiaan yang anda cari di bulan ini. Thanks.

Sunday, August 16, 2009

demam dan aku?

first, ayah aku kena..

then, fazira..

pastu fatin dan adiknya, ain..

haziq plak yang demam..

then fazira balik..

last skali, aku..

perkara pertama yang terlintas dalam fikiran aku adalah.. H1N1!! dah la aku demam bila dah sampai kat shah alam ni. pastu sekarang ni virus tu dah semakin membimbangkan.. dah ramai plak yang terkorban akibat virus tu.

papepun, thanks to tasha sebab jaga aku time aku demam. bagi aku makan ubat, aunty nora pun take care gak.. dan yang paling aku terharu sekali, ada satu malam tu, badan aku panas sangat (tapi aku tetap rasa sejuk), tasha rasa dahi aku panas, then dia basahkan tuala dan tuam atas dahi aku. hahaha!! aku tak tahu nak cakap apa tapi.. thanks annie!! sebab ko jaga aku dengan baik sampai aku dah ok sikit, kita dapat wat photoshoot yang gembak! hehe..

walaupun still rasa x sedap badan, tapi aku perlu lawan sakit tu supaya tak rasa sangat. jangan dilayan sangat demam ni, nanti lagi melarat. tapi nasib baik lah aku demam lepas register. risau gak tak lepas time register bila diorang ada scan suhu badan student sebab aku dah rasa x sedap badan sebelum bertolak ke ktm lg. means kat rumah pun dah mula rasa.

Thursday, August 13, 2009

ugutan

Post yang lepas2 aku ceritakan pasal zaman kecik2 aku. Now, aku nak cerita pasal kenangan yang aku x boleh lupa sampai sekarang.

Kejadian ni berlaku masa aku duduk kat rumah lama aku kat Sungai Way, PJ. Lebih kurang aku berumur 7-8 tahun la. Masa tu, aku tengah bermain kat tepi jalan dekat dengan rumah dengan kawan aku, jiran aku la kiranya. Nama dia Kak Ila. Masa kitorang tengah main hape ntah aku pun tak ingat,tiba2 ada sebuah kereta hitam berhenti depan kitorang. Lepas tu tingkap kereta tu pun terbuka. Kelihatan seorang lelaki, berbadan tegap, berjaket kulit hitam dan berkaca mata hitam. Semua serba hitam, dah macam Zorro dah aku tengok. Lepas tu, dia tanya Kak Ila,nama aku siapa. Kak Ila jawap lah yang nama aku Zaty. Lepas tu, lelaki tu panggil nama aku.. “Zaty..” tiba2 tangannya buat isyarat seperti mengelar leher. Macam ugutan bunuh. Aku dah mulai takut. Tiba2 lelaki tu hanya tersengih, dan pecut kereta dia dari situ. Aku hanya memandang Kak Ila dan terus berlari ke rumah.

Sampai kat pintu rumah, tiba2 mak aku panggil aku. Dia cakap dia nampak apa yang berlaku tadi. Sebab tadi mak aku berada di luar rumah. Mak aku hanya menenangkan aku dan cakap jangan main jauh2. Mak risau nanti. Mungkin sebab ugutan bunuh tu menjadi salah satu faktor kitorang pindah ke negeri sembilan. Entah, aku pun tak tahu. Agaknya, kalau aku masih stay kat sana, mungkin aku dah tak ada kat dunia ni kot. Haha! Mengarut je aku ni.

Hurm. Apa pun, aku bersyukur dapat bernafas lagi sampai sekarang.

Tersedar..

Sebelum aku balik ke n9, seorang hamba Allah buzz aku kat YM. Bertanyakan pasal paper exam masing2. Dan kemudian bertanya pasal subject sem depan. Dan beliau berkata sem depan adalah sem final beliau. Tiba2 aku tersentak. Sem final? Maknanya, mereka bakal meninggalkan Unisel awal tahun depan. Tiada lagi wajah2 itu akan kelihatan depan mata, tiada lagi kedengaran suara2 itu, tiada lagi hingar2 dan gelak ketawa mereka di fakulti. Semua itu bakal tiada. Semua itu bakal tiada di depan mata aku suatu hari nanti. Serius, hamba Allah itu telah membuat aku tersedar. Tersedar yang mereka bakal tiada di depan mata aku.

Then, lagi 2 sem, aku pulak yang akan meninggalkan Unisel. Dan sekali lagi aku akan kehilangan orang2 yang berada di sekeliling aku selama aku belajar disini. Tak kisah sama ada kawan rapat atau hanya sekadar tegur2. Pasti aku akan merindui saat2 aku dan mereka naik bas bersama2 pergi ke Unisel, suka duka, saat2 bergaduh atau gembira bersama2. Semua itu bakal tiada setelah aku dan mereka menduduki kertas peperiksaan terakhir sebagai student Unisel. Bakal tiada. Dan tak mungkin akan dilalui bersama lagi. Masing2 membawa haluan sendiri. Istilah benci dan suka menjadi satu, menjadi rindu. Rindu kerana orang yang aku benci mahupun yang aku sayang, bakal tiada di depan mata.

Anda, anda tidak merasakah kehilangan yang bakal kita hadapi tak lama lagi? Aku merasai kehilangan itu. Bukan sahaja anda yang aku jadikan teman, tetapi aku merasai kehilangan seluruh perkara yang selalu berada denganku. Tidakkah anda rasai? Tidah sedih kah anda dengan apa yang berlaku? Atau anda gembira setelah apa yang berlaku? Dan anda ternanti2kan saat kehilangan itu? Adakah anda tidak menghiraukan kehilangan itu?

Adakah harapan untuk aku melihat semua itu kembali? Aku x mahu semua, tapi aku mahukan kembali yang pernah menjadi milik aku dulu. Tapi, adakah terlalu payah harapan ini untuk aku kecapi? Atau, harapan ini terlalu tinggi aku letakkan? Dan satu lagi persoalan. Adakah sempat aku kecapi harapan itu? Yang aku mampu lakukan hanyalah, berserah...

Somebody, aku perlukan kekuatan. Please.

Wednesday, July 22, 2009

Cerita..

Hello! Aku disini menulis sebab aku punya suka lah! Hheehehe.. Gurau2 je. Tujuan aku menulis blog ni adalah aku nak menyatakan isi hati dan aktiviti2 harian aku selama aku hidup ni. Meh sini aku ceritakan diri aku dan kehidupan waktu kecil aku.

Aku? Nama? Nur Izzatti bt Arifin. Just call me Zaty. Lahir kat Hospital Assunta, PJ. Dijaga selepas lahir oleh atuk dan arwah wan kat Negeri Sembilan selama 4 tahun. Kendian, aku berhijrah ke PJ balik dan bersekolah tadika kat sekolah cina. Sekolah rendah pun kat sekolah cina, kat Sungai Way. Aku benci betul dengan Guru Besar sekolah tu sebab garang sangat. Dan aku suka buli budak2 cina kat kelas aku. Ehehe.. Then, umur aku 9 tahun, aku pindah N9 balik sebab mak nak jaga atuk. Dan aku masuk sekolah kebangsaan. Dan kat situ jugak lah aku kena buli dengan budak2 melayu. (tu lah, sape suruh buli budak..)

Adik beradik? Aku anak sulung dari 3 orang. Yang kedua adalah Fazira dan terakhir ialah Haziq. Masa kecik, budak dua orang nilah budak yang paling comel yang pernah aku jumpa. Yang si Fazira ni, sangat comel dan kulit dia putih melepak. Haziq pulak, sedara2 aku sume panggil dia ‘handsome boy’. Menyampah. Macam lah aku ni tak comel masa kecik. Tapi diorang ni comel masa kecik je. Dah beso, lagi2 si Fazira tu, tak pandai jaga muka, tumbuh jerawat dah. Pastu berjemur je. Maklumlah, aktif kat sekolah. Kawad lah, khemah la, balapan lah. Si Haziq pun sama. Makan je kerja, kan dah gemuk. Hahaha! Kakak dia ni jugak yang maintain. Pape pun, aku sayang budak dua ekor tu. I lap you both lah!

Dulu masa kecik2, aku dengan Fazira ni selalu gaduh. Pukul sana, pukul sini, tarik rambut, baling2 barang. Sekarang, dialah adik yang paling rapat dengan aku. Apa2 masalah, kitorang kongsi each other. Dan dia ambil minat aku dalam lukisan sebagai jalan hidup dia. Kira dia ni sambung cita2 aku lah kononnya. Hehe. Yang amik alih tempat aku gaduh dengan Fazira ialah Haziq. Budak dua ekor ni selalu gaduh. Aku tak paham dengan diorang ni. Asal aku balik je, mesti aku dengar suara petir si Zira... “HAZIQ!! Bla, bla, bla...!!!” hurm.. lantak la korang.

Yang Haziq ni pulak, pun sama je minat dengan aku dan Zira. Melukis jugak. Tapi yang aku tak fahamnye, xde benda lain yang dia nak lukis selain lori pasir, bajak padi, jentera gali tanah tu, dan yang sewaktu dengan benda alah tu lah. Bukan lukis saje2, tapi sangat detail lukisan dia. Entah lah adik aku sorang ni. Nak jadi arkitek jentera berat kot.

Persamaan aku dengan adik beradik aku? Yang aku dapat kesan dari dulu lagi adalah minat kitorang dalam melukis. Kira kitorang ni bertangan seni la. Hehe. Tapi mana dapat darah seni ni pun, aku tak tahu. Sebab mak ayah aku bukannya berseni sangat. Darah pahlawan ada lah. Tapi pakcik aku pandai melukis. Entah2 dari dia kot. Pape pun, aku sayang adik2 aku. Diorang je tak tau. Hehe..

To Nur Fazzira bt Arifin and Mohd Haziq bin Arifin, tunggu kepulangan akak mu yang cute ni ek! Rindu kat korang. Kalo korang gaduh maso den balik, den pelangkung kopalo sorang2. Haha! Den nak makan masak lomak cili api omak den. Dah lamo x makan. Rindu raso. Eh, nogori plak. Hehehe.. Sekian.

Another word to say…

Ni, mata aku bengkak lagi. Bukan sebab kena tumbuk he hape, tapi melalak depan Tasha. Sampai hati ko Tasha, ko gelakkan aku nangis. Aku tau la aku menangis meraung melalak macam budak kecik, tapi jangan la gelakkan aku. Lagi la menjadi-jadi tangisan aku ni bila ko ketawa. Tapi anyway, thanks sebab ko sudi dengar tangisan aku and buat aku ketawa balik.. Ketawa balik dengan mata bengkak2 ni. Huh!

Bila dah menangis ni, rasa lega sikit. Macam lepas tensyen la kiranya. Rasa lega bila aku dah luahkan tangisan aku kat seseorang. Bukan apa, aku teringat ‘dia’. ‘Dia’ yang pernah buat aku menangis depan adik aku 1 hari 1 malam tanpa henti dan serabut selama seminggu.

Dah lah! Cite lain. Dah nak habis sem. Sem depan dah masuk semester 5. Subject makin susah. ‘Bila aku grad ni..’ bisik suara dalam hati. Fikir, aku nak buat apa lepas ni. Adakah aku akan terus study dalam degree atau kerja dulu atau kerja sambil study? Kang, kalau aku buat bisnes sendiri kang, aku nak buat bisnes ape? Bak kata Nurin, “Zaty, apa kata kalau kau bukak kedai kat tepi2 Central Market kat KL tu, ko lukis potrait orang yang lalu lalang kat situ. Aku tengok ko buat painting ni pun menjadi je.” Hurm.. Bukak kedai lukisan? Kalau macam tu, buat penat je la aku study masscomm.

“Nurin, aku nak mencuba sesuatu yang baru. That’s why aku amek masscomm..” hehe. Sketch, painting, even lukisan2 komik yang aku buat, aku jadikan sebagai hobi. Bukan sebagai mata pencarian dalam hidup. Aku melukis sebab passion aku dalam melukis. Pernah orang tanya “ Zaty, ko taknak jual ke lukisan ko ni?” Jawapan aku.. “Nope!” Artwork aku bukan untuk dijual. Artwork aku adalah aku. Bukan untuk sesiapa. Hanya orang yang aku sayang sahaja boleh simpan artwork aku. Tanpa bayaran. Sebab mereka adalah sebahagian dari hidup. Contoh, mak ayah aku, adik beradik, kawan2 rapat, and insyaallah my future husband. Siapa jadi laki aku nanti, padan lah muka sebab rumah akan dipenuhi dengan cat2 air, pelbagai jenis berus, pensel2 yang pelbagai jenis kepekatan dan canvas2 yang bersepah2. Senang cite, dah boleh buat pameran dah. Hehe..

Thursday, July 16, 2009

bersama congek2







pict2 teater dan lepak bersama geng congek..

Ni adalah sebahagian dari gambar2 yang nurin tangkap pada malam Teater Muzikal Purbawara Sultan Mahmud.







sheqal sebagai sultan mahmud








Thanks Nurin, Aunt Nora, Wiwie, and Nizam for coming. I’m glade to see you that night. And thanks kepada pujian yang diberi kepada kitorang semua. I’m really appreciate it. Yang penting sekali, pujian kepada si ‘Sultan Mahmud’ tu dari Aunt Nora.. huh!!

1 hari selepas teater, aku dan Tasha bersama Nurin dan geng2 Congek lepak di daratan Shah Alam sambil menjamu selera makanan yang dibeli di pasar malam. Macam ni lah yang dikatakan student life. Lepak bersama member2 universiti dan bergurau senda cara student. Bukan cara orang matured or tua or buat2 matured, ok. Hehe.. betol tak kawan2??

Well, time2 camni lah nak luangkan masa dengan member2. Kat sape lagi kita nak lepak sama2 kalau bukan member2 camni. Aku duk Shah Alam ni pun bukannya lama lagi. So, spend time dengan congek ni lah antara masa yang paling berharga buat aku. Thanks for all my friends for support me. And x lupa gak kat Eda. Happy birthday for you my dear. Hehe.. semoga kau dapat apa yang kau nak dalam hidup. Tak kisah la kau yakin dapat ke tak, tapi berusahalah menuju ke arah itu. Faham maksud aku kan? Hehe.. and semoga cepat sembuh dari penyakit yang anda hidapi. Tabah dalam hidup, ok!

purbawara sultan mahmud

teater? aku sangat seronok dengan performance kitorang malam tadi. sangat happening!! dan aku rasa aku nak join teater lagi. memang penat gile dengan semua latihan2 tapi penat tu berbaloi dengan sorakan dari penonton2. dan aku rasa terhatu dengan kehadiran aunty nora iaitu mama tasha pada malam tu. kira aku anggap aunty nora macam mak aku.

kepada budak2 tarian asmaradana, sorry kalau aku marah korang petang semalam. tapi aku marah ada sebab, sebabnya aku nak perfect malam teater tu. aku xnak korang kena gelak malam tu. so, thanks sebab korang dah buat yang terbaik malam semalam. aku hargai sangat2. skali lagi kalau ada yang terasa dengan aku. aku marah bukan sebab aku suka2 nak marah, tapi untuk korang gak. so, maafkanlah segala kesalahan aku ek..
hehe..

dalam kegembiraan aku malam semalam, dalam masa yang sama, aku sedih. sedih sebab aku meletakkan harapan yang tinggi. dan bila harapan tang tinggi itu musnah, ia jatuh bagaikan WTC kat New York tu runtuh. sakit sangat. sampai dah xde air mata nak keluar lagi. yelah, sem ni lah air mata aku paling banyak keluar. semalam pun keluar lagi. thanks Eda sebab nampak kesedihan aku semalam. cam ne ko ley taw aku nangis.. hehe..

ok2, xnak cite sedih2. aku nak happy je.. x semestinya harapan aku tu musnah camtu je. boleh bina balik kan? hehe.. and thanks to kawan2 yang ada time aku sedih dan gembira. aku hargai korang.

Wednesday, July 15, 2009

Bila sepupu-sepupu comelku mula bersuara..

Adik kesayangan aku yang otak gile2 tu, Fazira, bagitahu aku tentang gelagat dua orang sepupu comelku ni masa diorang balik kampung. Si Hazrien dengan Hazim.

Kisahnya bermula disini.. Hazrien tanya kat Fazira, “kakngah, kenapa makngah buat tangga baru?” yang si zira ni pulak jawap jawapan yang membuatkan budak tu nak tanya lagi.. “nanti senang kalau kak Zaty nak kahwin”

“betul ke kak zaty nak kawin??” Sudah, soalan itu yang terkeluar dari mulut diorang. Zira pulak lagi melayan.. “ye, kak zaty dah nak kawin. Tak caye? Gi tanya mama korang..”

Lantas, si Hazrien dan adiknya, Hazim, pergi mencari mamanya. Bila dah jumpa... “mama, mama!” “apenye korang ni?” “betul ke kak zaty nak kawin?” “entah la. Mama pun tak tahu. Betul lah kot..”

Siot tol.. masih tak puas hati, diorang suruh fazira call aku malam tu gak.
Shah alam. Lebih kurang pukul 9 malam. Ketika aku berada di CC, sedang melayari internet..

Kring!! Kring!!

‘Alamak, sape plak call aku ni... fazira? Aphal plak minah ni call aku? Rindu kat kakak kesayangan dia ni ke?’

“Hello?”

“ha, akak. Ni, hazrien nak cakap..”

Kedengaran suara comel si hazrien plak. “hello, kak! Betul ke akak nak kawin?”

Bayangkan keadaan aku kat dalam CC tu macam mana. Orang sebelah aku dah pandang2 aku dah, cite pasal kawin ni..

“along, mana kau dengar cite ni? Bile masa plak akak nak kawin?”

“yelah, makngah buat tangga baru. Pastu kak ngah cakap akak dah nak kawin.”

“mana ada! Kakngah tu tipu je.. apa lah korang ni..

“Owh. Ok lah. Tapi bila akak nak kawin?”

“lambat lagi lah, along. Pakwe akak pun baru je lari, takkan nak kawin sorang2 pulak.. hehe”

“kenapa pakwe akak lari?” banyak tanye pulak budak ni.

“sudah lah, along! Akak ade keje ni. Lain kali lah korang tanya akak ek. Nanti kalau akak balik kampung, kita borak panjang2 ek? Hehe”

Itulah gelagat sepupu kesayangan aku tu. Si hazrien, dan hazim. Dua beradik yang rasa cam nak tumbuk je muka diorang sebab banyak mulut! Tapi cute, macam akak sepupu dia ni. Hehe. Rindu kat diorang. Raya nanti lah nampaknya masa untuk spend together with the whole family.

tujukan khas untuk...

Lagu ni aku tujukan kepada sesiapa yang rasa-rasanya sayang aku. Sebab aku akan sayang korang balik. Sayang korang!!! Tapi kalau tak sayang tu, tak payah la ada hati nak baca lirik lagu ni. Sebab lirik ni hanya kepada yang sayang aku je. Hehe..

There's some things we don't talk about
Rather do without
and just hold the smile
Falling in and out of love
Ashamed and proud of
Together all the while

You can never say never
Why we don’t know when
Time and time again
Younger now than we were before

Don't let me go
don’t let me go
don’t let me go

Picture you're the queen of everything
As far as the eye can see
under your command
I will be your guardian
when all is crumbling
Steady your hand

You can never say never
why we don’t know when
Time, time and time again
Younger now then we were before

Don't let me go
don’t let me go
don’t let me go

We're pulling apart and coming together again and again
we’re growing apart but we pull it together, pull it together, together again

Don't let me go
don’t let me go
don’t let me go

Friday, July 10, 2009

enjoyable moment..

thanks to aunt nora sebab bwk aku n tasha g burgerking.. best..

aku nk share something ni.. aku rasa bahagia kot.. hehehe.. nak taw knape? rasanya xley bgtw skarang.. tgu bila semua selesai dan pasti, then baru aku bagitaw.. hehe.. tapi aku x meletak harapan tinggi la.. tkut jatuh gedebuk nnt, sape sakit? aku gak.. huhuhuhuhuhuhuhuhhu..

lg satu perkara yang aku cakap enjoyable.. best giller lepak dgn wiewie si tasha tu dgn nizam.. even baru kenal pun, tp ley wat aku tergelak la... tp x tahan tu, tasha wat aku sakit perut sbb tergelak dgn lawak dy.. bukan lawak je, dgn mimik2 muka skali!! siyes best la that moment..

byk lgi best moment sejak kebelakangan ni.. tp nnt2 la aku post.. hehe.. wanna hava another enjoyable time sat lagi.. yela, dari aku ngumpat kat sini, xdpt pape, baik aku ngumpat kat luar.. g wat cite kat orang lain ke, kutuk habis2 ke, ehehehehe... xde la.. gurau je.. xkan aku nak wat btol2.. aku bukan orang camtu k.. hehe.. bye!!

Thursday, July 9, 2009

no comment..

haha!! untuk kali keduanya, aku post pada hari yang sama.

aku rasa aku agak melampau dengan post2 aku yang lepas.. sorry for that.. i didn't mean to be so rude to anybody. aku just dah pening dengan ape dah berlaku sekarang ni. and, aku just wanna say that semua ada salah masing2, and kita kenalah mengaku salah kita. jangan terlalu mementingkan diri sendiri sehingga menyusahkan orang lain. kalau pentingkan diri untuk family atau kebahagiaan sendiri dan tidak mengganggu emosi orang lain, itu kira lepas.

and now, aku nak tukar topik. kali ni, sape nak terasa, lantak la.. aku bukan ape, just annoying dengan seorang penipu ni. dah la menipu, tak pandai tipu lak tu. pastu adelah benda yang dia pernah tuduh aku dulu. adelah benda yang dia tuduh aku. takkan aku nak cakap plak kan? takut dituduh penjaja cerita plak. kang tak pasal2 dituduh penagih simpati orang.

ok2, berbalik pada cerita tadi. ha! lepas tuduh aku, ley plak try nk add aku kat somewhere..

satu je aku nak cakap. anda tak malukah jika aku katakan disini bahawa anda meludah ke lantai, then anda jilat balik? kalau anda jenis tak tahu malu, memang patut aku cakap seperti diatas.. hehe..

sape makan cili, xkan nak rasa durian plak kan?

Wednesday, June 24, 2009

Sunday, June 21, 2009

Kali ini, aku ingin berbicara tentang perkara yang selalu bermain difikiran, perkara yang kadang-kala naik jelak bila diteliti, perkara yang aku ingin lakukan tapi tak lepas-lepas, perkara yang membahagiakan dan mengecewakan, perkara yang dah lepas, dan perkara yang belum lepas..

Aku bukanlah seorang yang complicated, dan aku tak suka orang anggap aku ni complicated. Sebab aku berkata begini? The word “Complicated” akan menyebabkan aku stress. Stress adalah salah satu punca penyakit-penyakit berbahaya di dunia. Contoh? Strok. Stress akan menyebabkan tekanan pada otak dan saraf. Akibat jika stress tahap melampau, saraf akan terjejas dan kemungkinan fungsi saraf akan terjejas dan mengakibatkan kegagalan otak untuk mengesan sebarang respon daripada reseptor-reseptor yang terlibat. Hal ini menandakan sistem saraf tidak lagi dapat berfungsi dengan baik dan akan mengakibatkan strok. Oleh itu, aku selalu berpegang pada kata-kata ini: “Hidup ini mudah, melainkan seseorang itu yang menjadikannya sukar”. So, kalau nak hidup lama, janganlah jadikan hari-hari anda sukar dengan tindakan-tindakan lalu yang anda lakukan. Aku tak tujukan pada sesiapa, cuma peringatan untuk diri sendiri.

Sorry kalau ada unsur-unsur sains dalam blog yang aku post kali ini. Kadang-kadang aku terlupa yang aku bukan lagi science student. Tapi, walaupun bukan lagi student sains, aku suka menerapkan unsur-unsur sains dalam kehidupan. Jika aku masih meneruskan pelajaran aku dalam bidang sains hayat dulu, mungkin sekarang ni aku salah seorang bakal Dietitian yang aku cita-citakan sejak sekolah menengah.
Cabaran. Bagi aku, tanpa cabaran, kita takkan tahu sama ada kita mampu untuk melakukan sesuatu atau tidak. Aku suka akan cabaran asalkan yang tidak melampaui batas. Dan aku sedaya upaya untuk tidak mengangap cabaran itu sesuatu yang “complicated”. Sekarang ni aku cuba untuk menbusykan diri kerana aku rasa tercabar untuk melakukannya. Ternyata, kehadiran “penat” membuatkan aku berjaya dalam menyahut cabaran. Aku juga selalu menjadikan orang lain sebagai benchmark, mencabar diri sendiri untuk jadi seperti mereka atau lebih. Semua ini aku lakukan dengan harapan, dapat membuka mata pihak-pihak yang telah mengenepikan aku selama ini.

Penipu? Apa yang ingin aku luahkan disini adalah anda tak perlulah menjadi penipu semata-mata untuk meraih simpati daripada orang lain. Dan anda silap jika anda menipu dengan orang yang pernah menghadapi situasi sebenar seperti yang anda nyatakan. Itu menunjukkan anda masih belum profesional dalam bidang tipu-menipu. Sepatutnya, buat kajian dahulu tentang perkara itu dan ‘consequences’nya sebelum menipu. Ternyata tekaan anda salah terhadap aku..

Kesemakmuran. Faham dengan perkataan yang baru dinyatakan? Jika faham, tahniah kerana anda tidak tergolong dalam golongan yang lampi. Perkataan “kesemakmuran” ini aku tujukan kepada makhluk-makhluk yang mengganggu kerjaya aku selama ini. Jika anda rasa diri anda profesional, sila jangan ganggu kerja yang sedang berjalan dengan lancar, atau sebaliknya, hasil kerja akan jadi tidak memuaskan langsung! Aku dibayar, anda juga dibayar. Hanya lakukan kerja anda dan aku jalankan kerja aku dengan sebaik mungkin.

Post aku kali ini berbeza. Kali ini aku meluahkan isi hati dengan tidak menggunakan perkataan atau ayat-ayat yang berbunga bak corak vintage yang meleret. Penggunaan ayat kali ini adalah simple, direct dan berlapik. Itu adalah aku, mungkin diri aku yang sebenarnya. Aku tidak berapa suka menilai diri sendiri, dan tidak berapa suka dinilai secara luaran. Kerana luaran hanyalah temporary.

Terima kasih kerana sudi membaca hingga akhir post kali ini. Dan tahniah kepada yang berjaya memahami maksud post aku. Kredit untuk anda.

Tuesday, June 2, 2009

30.5.2009

Pada tarikh 30.5.2009, maka dengan ini, berakhir sudah ikatan perhubungan yang selama 8 bulan terjalin mesra. Ikatan diakhiri dengan persetujuan masing-masing dan akan meneruskan kehidupan sebagai kawan biasa, membawa hala tuju masing-masing. Walaupun sangat pedih untuk menerima, terpaksa jua ditempuhi.
Aku hanya menunggu masa untuk membawa diri, merantau ke tempat orang. Mungkin melanjutkan pelajaran ke negara lain adalah jalan terbaik untuk aku lupakan dia. Aku ingin jauh. Berada di tempat sama dengan dia membuatkan aku sesak. Aku cuba untuk menjadi kawan, tapi masih tak dapat terima keadaan itu. Aku cuba untuk lari, tapi aku rimas begitu, seperti takut untuk berdepan dengan masalah. Mungkin aku perlukan masa. Peruntukan masa pula tidak pula diketahui sampai bila. Mungkin seminggu dua, berbulan atau bertahun.
Adakala aku merasa seperti orang bodoh. Bodoh kerana tidak mengetahui atau kurang jelas dengan punca secara spesifik yang menjadi penyebab kepada permasalahan ini. Aku juga dapat merasa seperti orang hilang punca. Dalam masa 4-5 selepas dapat mesej dari dia, aku serabut. Luar dan dalam. Bukan makanan lagi untuk dijamah, tetapi air mata.
Thanks untuk adik aku, Fazira, kerana sudi mendengar luahan dan tangisan aku selama sebulan aku bercuti dirumah. Dia sangat memahami dan seorang pendengar yang baik yang pernah aku jumpa. Semangat yang diberi membuatkan aku kembali menjalani hari-hari mendatang. Walaupun aku tak setabah ibu kesayangan, tapi aku cuba untuk berdiri semula dengan segala kudrat yang ada. Aku menyedari bahawa aku masih lagi ada ramai orang yang menyayangi aku. Family, kawan-kawan, even kucing kesayangan. Tapi walau apapun, aku masih menyayangi dia. Biarlah begitu, biarlah walaupun aku seorang sahaja yang hanya punya perasaan itu. Biarlah sakitnya aku seorang sahaja yang rasa. Dan aku sembunyikan kesakitan itu dengan memaparkan senyuman walaupun itu adalah kepura-puraan.

Sunday, April 12, 2009

corporate day

khamis lepas, ak de presentation untk subjek RTW. so, miss adlene nk kitorg pkai corporate appearance for the presentation.. for me, presentation kitorang hari tu agak best la (kot). presentation kitorg pasal sports @ lebih specific lg, paintball.

all my classmate wearing corporate appearance. sume nmpk cam da keje.. mmg best la hari tu.. (walaupun dlm diam jauh di sudut hati ada luka).

Wednesday, April 8, 2009

first word..

assalamualaikum..
hey, my name is zaty arifin. just call me zaty
this is my first post and i will tell about my self later voz i have no idea right now..
so, wait for my next post at my blog..
thank you..

(ceh! mcm cakap dgn org lak.. cam ade org je kat dpn aku ni.. hehehehe..)